Banka Nova KBM na podlagi analize svoje poslovne mreže na nekaterih bankomatih strankam omogoča dvig bankovcev v vrednosti 10 evrov, so danes sporočili iz banke. Zveza potrošnikov Slovenije je v četrtek objavila, da bankomati Nove KBM teh bankovcev ne izplačujejo več, kar so zvezi potrdili tudi v banki.

Odločitve sprejemajo na podlagi analize dvigov

V procesih uvajanja sprememb v Novi KBM izvajamo testiranja in podatke preučimo. Na podlagi analize naše poslovne mreže na nekaterih bankomatih Nove KBM strankam omogočamo dvig bankovcev v vrednosti 10 evrov. Analize dvigov bomo izvajali tudi v prihodnje in na njihovi podlagi sprejemali odločitve,” so navedli v sporočilu.

V procesih uvajanja sprememb v Novi KBM izvajamo testiranja in podatke preučimo. Na podlagi analize naše poslovne mreže na nekaterih bankomatih Nove KBM strankam omogočamo dvig bankovcev v vrednosti 10 evrov. Analize dvigov bomo izvajali tudi v prihodnje in na njihovi podlagi sprejemali odločitve.

Zvezi potrošnikov so, potem ko se je nanjo obrnil uporabnik, ki na bankomatu Nove KBM ni mogel dvigniti deset evrov, saj so bili na voljo le apoeni višjih zneskov, v banki potrdili, da na njihovi mreži bankomatov stranke ne morejo dvigniti bankovcev v vrednosti 10 evrov.

Pojasnili so, da “gre za poslovno odločitev banke, ki temelji na analizi dvigov gotovine na naših bankomatih“. V sporočilu, ki ga je banka poslala uporabniku, je bila kot razlog navedena racionalizacija poslovanja.

STA