Vzrok za nesrečo v Tihem oceanu naj bi bila odpoved motorja, zato je bil pilot prisiljen pristati na vodi.

Foto: Instagram

Na svetovnem spletu so se danes pojavile fotografije in posnetki pilot David Lesh in potnice, ki sta z letalom strmoglavila sredi Tihega ocena. Vzrok naj bi bila odpoved motorja, zato je bil pilot prisiljen pristati na vodi. Potnica in pilot se nista poškodovala, sta pa brž splezala na krilo letala, kjer se je zanju začelo dolgotrajno čakanje na reševalce. Krajšala sta si ga s snemanjem.

Na pomoč sta čakala 40 minut

Pilot je po rešitvi povedal, da udarec v morje ni bil prehud, zato sta lahko takoj odprla vrata in se prebila na krilo. »Uspela sva narediti kratek popis vsega, kar je bilo na letalu,« je med drugim dejal Lesh in dodal, da je vedel, da imata samo kakšnih 20 ali 30 sekund časa, da se rešita in se bo letalo potopilo. »V hipu sem pograbil mobilni telefon in ključe od avtomobila,« je še poudaril. Na pomoč sta čakala 40 minut.

Plavala sta med meduzami, blizu so bili kiti

Po nesreči nista bila v skrbeh, še pravi, zato sta v želji, da čim lažje dočakate reševalce, pograbila fotoaparat in pričela snemati. »V oceanu mi je hitro postalo hladno. Že po kašnih 20 minutah sem začel zmrzovati. V morju so bile številne meduze, ki so ves čas plavale okoli naju in se naju dotikale. V bližini so bili še kiti,« je opisal situacijo Lesh in sklenil, da sta se morala spustiti v vodo, saj je letalo hitro potonilo.