Napadalec s strelnim orožjem je v sredo v prostorih univerze Nevada v Las Vegasu ubil tri osebe, eno pa hudo ranil. Strelski pohod so prekinili policisti, ki so napadalca ubili. Motiv za napad še ni znan. Tožilci so medtem vložili obtožnico zoper odgovornega za torkov strelski pohod v Teksasu, v katerem pa je bilo ubitih šest ljudi.

Strelski napad v teksaškem mestu San Antonio je trajal več ur, pred pridržanjem pa je 34-letni napadalec ranil tudi dva policista. Tudi v tem primeru motiv za napad ostaja neznan. Policija je sicer objavila, da je bil osumljenec lani aretiran zaradi nasilja v družini, poročajo ameriški mediji.

Zaradi nasilja s strelnim orožjem umrlo okrog 40.000 ljudi

Ameriški predsednik Joe Biden se je na napade v Teksasu in v Las Vegasu odzval s ponovnim pozivom kongresu, naj zaostri orožarsko zakonodajo. “Samo letos je bilo v naši državi več kot 600 množičnih strelskih napadov, zaradi nasilja s strelnim orožjem pa je umrlo okrog 40.000 ljudi. To ni normalno in ne smemo dovoliti, da postane normalno,” je sporočil Biden.

“Brez kongresa ne moremo storiti več kot smo storili doslej proti nasilju s strelnim orožjem. Republikanci se morajo pridružiti demokratom pri prepovedi jurišnih pušk,” je sporočil Biden in navedel še nekaj drugih potrebnih ukrepov, kot je obvezno preverjanje morebitne kriminalne preteklosti kupcev orožja.

STA