Palestinski najstnik je danes na policijski postaji v vzhodnem Jeruzalemu z nožem hudo ranil 20-letno pripadnico izraelskih varnostnih sil, je sporočila izraelska policija in dodala, da je napadalec lažje ranil tudi njenega 20-letnega kolega. Policija je 16-letnega napadalca ustrelila in ubila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nevtralizirali so ga s streljanjem

“Z nožem oborožen terorist je prišel na policijsko postajo Šalem in zabodel vojakinjo (…), sile obmejne policije so terorista nevtralizirale s streljanjem,” je sporočila policija in dodala, da je bil v napadu lažje ranjen tudi njen 20-letni kolega. Po navedbah nemška tiskovne agencije dpa sta bila ob pripadnika izraelskih obmejnih varnostnih sil.

Policija je napadalca, ki ga je identificirala kot najstnika iz soseske Isavija v vzhodnem Jeruzalemu, ustrelila. Poleg tega je blizu kraja napada aretirala “še enega osumljenca”. Incident se je sicer zgodil pri Herodovih vratih, enih od sedmih odprtih vrat starega Jeruzalema.

Razmere v vzhodnem Jeruzalemu in na Zahodnem bregu so se po več mesecih napetosti še dodatno zaostrile od začetka vojne med Izraelom in palestinskim gibanjem Hamas 7. oktobra. Na območju je od takrat prišlo do več nasilnih incidentov.

Po podatkih izraelske policije je 30. oktobra Palestinec v vzhodnem Jeruzalemu zabodel izraelskega policista in ga hudo ranil. Medtem so izraelske sile v številnih racijah, predvsem na Zahodnem bregu, ubile več Palestincev, poroča STA.