Ukrajina je bila ponoči znova tarča ruskih napadov z raketami in brezpilotnimi letalniki. Dve manevrirni raketi je ukrajinska zračna obramba prestregla v regijah Zaporožje in Dnipropetrovsk. Nad različnimi predeli države pa je prestregla še devet od 15 ruskih dronov. Proruske oblasti v regiji Zaporožje medtem poročajo o napredovanju ruske vojske.

Rusija je v jutranjih urah obstreljevala tudi mesto Herson, kjer sta bili ranjeni dve osebi.

Ruske sile utrdile položaj

Kot je danes sporočil proruski guverner ukrajinske regije Zaporožje Jevgenij Balicki, pa ruske sile napredujejo v okolici vasi Novopokrovka v Zaporožju. “Naše enote so napredovale severovzhodno od Novopokrovke,” je zapisal na Telegramu in dodal, da so ruske sile utrdile svoje položaje.

O intenzivnih spopadih na jugu države je poročala tudi ukrajinska vojska. Navedla je, da so na območjih severno od Priutne in zahodno od Novopokrovke odbili tri ruske napade.

Novopokrovka sicer leži približno 20 kilometrov vzhodno od vasi Robotina, ki jo je Kijev ponovno zavzel poleti. Nove ruske pridobitve bi lahko ogrozile ukrajinski nadzor nad vasjo, saj ruske sile že nadzorujejo ozemlje zahodno, južno in vzhodno od vasi.

STA