V Franciji so aretirali dva moška, ki sta izvajala prevare nad starejšimi ljudmi. Pod pretvezo uničevanja stenic sta žrtve oškodovala za več tisoč evrov. Moška sta žrtvam najprej po telefonu sporočila, da so v njihovi bližini zaznali obsežen pojav stenic. Nato sta ju obiskala doma, se predstavila kot delavca podjetja, specializiranega za odstranjevanje posteljnih stenic, ter izvedla pregled stanovanja. Pri tem sta domnevno odkrila sledi stenic in prepričala žrtve v potrebo po dezinsekciji.

Ogoljufala najmanj 48 oseb

Policija je sporočila, da sta ogoljufala najmanj 48 oseb, med njimi več starejših žensk, za storitev pa sta računala od 300 do 2100 evrov. Po več prijavah zoper osumljenca so policisti z uporabo prikritih sredstev sledili prevarantoma in ju aretirali, ko sta zapuščala dom zadnje od žrtev, poroča BBC.

V Franciji je poleti zavladala panika zaradi epidemije posteljnih stenic. Dnevno so se širila poročila, da so stenice celo v sedežih na podzemni železnici. Mnogi turisti so nato stenice prenesli še v svoje države.