Poročna slovesnost na severovzhodu Tajske, ki se je zgodila ta vikend, je bila zaznamovana s strašno tragedijo, ko je mladoporočenec postal strelec in ubil štiri ljudi, vključno z lastno nevesto. Dogodek je pretresel skupnost, priče pa po pisanju lokalnih medijev pravijo, da se je par pred tem sprl.

Negotov naj bi bil zaradi razlike v letih

29-letni Chaturong Suksuk in 44-letna Kanchana Pachunthuek sta se v soboto poročila na severovzhodu Tajske. Ženin je nenapovedano zapustil poročno zabavo, se vrnil s pištolo ter izvršil grozljiv zločin. Po poročanju BBC je ubil svojo ženo, njeno 62-letno mamo ter 38-letno sestro. Krogle so zadele še dva gosta, ki so ju prepeljali v bolnišnico. Eden od njiju je umrl. Tragična zgodba se je končala s samomorom strelca.

Lokalni mediji poročajo, da naj bi se par med zabavo sprl. Chaturong naj bi tudi negotov zaradi razlike v letih med njim in njegovo ženo. Preden sta se poročila, sta bila v triletnem razmerju.

Lokalna policija je za BBC pojasnila, da je bil 29-letnik v času streljanja tudi precej opit. Natančen razlog za njegovo dejanje sicer ostaja neznan. Pištolo naj bi lani kupil na zakonit način.

Chaturong Suksuk je bil pred tem znan kot parašportnik in nekdanji vojak. Lani je zaslovel s srebrno medaljo v plavanju na Asean Para Games v Indoneziji. Njegova športna pot se je začela med služenjem v paravojaški enoti, ki patruljira na tajskih mejah, tam je izgubil desno nogo.