Na portalu index.hr so pridobili posnetek iz zagrebške srednje šole, na katerem učitelj udari dijaka po glavi s predmetom. Šola je potrdila, da bodo zadevo obravnavali resno in da bodo zaposlenega odpustili. Hkrati so obvestili policijo o incidentu.

Na posnetku je razvidno, kako profesor vzame nekaj s police in večkrat udari učenca po glavi. Konflikt se stopnjuje, dokler ju učenci ne ločijo. Nekateri so dogodek posneli, medtem ko so drugi navijali in metali stvari.

Poročanje hrvaših medijev si lahko pogledate na tej povezavi.

Šola seznanjena s posnetkom

Šolska uprava je potrdila, da so seznanjeni s posnetkom in izjavila: "Šola je ravnala v skladu s protokoli, o dogodku je obvestila vse pristojne institucije, vključno s policijo, ki trenutno izvaja ukrepe. Podrobnosti primera ne moremo razkriti. Strogo obsojamo vsakršno nasilje in verjamemo, da ni opravičljivo, ne glede na okoliščine. Zaradi tega smo sprožili postopek za odpoved pogodbe o zaposlitvi vpleteni osebi," je sporočila ravnateljica v odzivu za portal index.hr.

Ministrstvo je prav tako seznanjeno z dogodkom in je v svojem odzivu poudarilo, da je šola pravilno ukrepala ter obvestila vse pristojne institucije.