Minister za zdravje, Vili Beroš, je za Jutarnji list potrdil, da sta se tudi v Zagrebu pojavila še dva sumljiva primera, poleg bolnika na Reki, ki je po zaužitju pijače v kavarni utrpel poškodbe požiralnika in želodca.

PREBERITE ŠE: Znano katera pijača je na Hrvaškem povzročila hude ožganine

“V KBC Zagreb sta na opazovanju dve mlajši osebi. Z bolnišnico sem ves čas v stiku, in zaenkrat lahko rečem, da sta stabilni in izven življenjske nevarnosti,” je povedal Beroš. Dodaja, da so na voljo vsem institucijam.

“Takoj, ko bo več novih informacijah bomo javnost obvestili, da ne bo več nezaželenih primerov,” je še dodal Beroš.

Tudi Ivan Gornik, vodja urgence na Rebru, je za Jutarnji potrdil, da je ena od sprejetih oseb mlajši moški s poškodbo ust in požiralnika. “Je na opazovanju, je stabilen, poškodbe se ne zdijo zelo hude, po oskrbi pa bo več znano, ali bo ostal na bolnišničnem zdravljenju ali bo odpuščen v domačo oskrbo,” je pojasnil Gornik.

Obveščena tudi policija

Na terenu so že policisti in sanitarni inšpektorji državnega inšpektorata. Takoj po dogodku so namreč poklicali policijo, ki je odšla na teren. Zagrebška PU je zvečer za medij potrdila poročilo.

“Danes okoli 15. ure smo prejeli obvestilo iz zdravstvene ustanove v Zagrebu, da je prišel bolnik s poškodbo žrela. V v pogovoru z zdravstvenim osebjem je pacient izjavil, da je tik pred tem zaužil brezalkoholno pijačo,” so povedali na zagrebški policiji.

Če bodo steklenico in ostanke pijače našli, jih bodo poslali na strokovni pregled, da se ugotovijo vse okoliščine primera. Najverjetneje bodo v tem primeru vsi izdelki iz omenjene linije izločeni in poslani v kontrolo, poroča medij.