Poročali smo že, da se je zgodba o petletnem maroškem dečku, ki je padel v vodnjak, končala tragično. Do včeraj popoldne so reševalne ekipe z buldožerji in drugo mehanizacijo izkopale zemljino okoli 32 metrov globokega vodnjaka do ravni, kjer je bil deček. Nato so z vrtalniki začeli ustvarjati vodoravni predor, da bi dečka dosegli s strani. Izogniti so se začeli kakršnimkoli vibracijam, ki bi povzročile, da bi zemlja otroka zasula.

45 centimetrov širok jašek je bil preozek, da bi dečka lahko dosegli z vrha. Širitev vodnjaka je bila zaradi nevarnosti udora preveč tvegana.

Že med reševalno akcijo so oblasti opozarjale, da ne vedo, ali je Rajan še živ. Delavci so poskušali spustiti kisik in vodo do otroka, vendar ni bilo jasno, ali ju je lahko uporabil. Na tisoče ljudi se je v zadnjih dneh zbralo in celo utaborilo okoli prizorišča. Nekateri so ploskali, da bi spodbudili reševalce, peli verske pesmi ali molili, poroča STA.

Deček umrl, še preden so ga reševalci dosegli

Včeraj pozno zvečer so reševalci dečka končno prinesli iz vodnjaka. Po poročanju BBC jih je zbrana množica pozdravljala z vzkliki navdušenja, saj ni vedela, da je deček umrl. Le nekaj minut zatem so pristojni sporočili, da deček ni preživel. Zbrani so bili pretreseni. Sprva so številni mediji poročali, da naj bi deček umrl med prevozom v bolnišnico. Po zadnjih informacijah pa je deček umrl, še preden so ga reševalci uspeli doseči.

Dogodek je spomnil na tragedijo v Španiji leta 2019, ko je dveletni otrok umrl po padcu v 25 centimetrov širok in več kot 70 metrov globok zapuščen vodnjak. Njegovo truplo so našli po 13-dnevni iskalni in reševalni akciji.