Na predobravnavnem naroku je sodnik Patrick Thompson sporočil, da se bo sojenje začelo 25. julija, trajalo pa naj bi pet tednov. Tožilce in odvetnike je pozval, naj zagotovijo, da ne bo odlašanja in da bo primer pravočasno pripravljen, navaja portal 24ur. 

Obtožen desetih kaznivih dejanj

“Zavedam se, da zamuda ni poštena do pritožnikov in do toženih. Vsi morajo razumeti, da gospod Mendy trenutno ne more delati in bi si želel čimprejšnje rešitve primera,” je dejal sodnik. Mendy se je v sredo zjutraj pojavil na kratkem zaslišanju – obtoženi, oblečen v temnosivo obleko, belo srajco in črno kravato, je spregovoril le, da bi potrdil svojo identiteto.

Sedel je poleg francoskega tolmača in svojega soobtoženca, Louisa Sahe Matturieja. 40-letni Matturie iz Ecclesa v Salfordu je obtožen desetih kaznivih dejanj – gre za sedem obtožb posilstva v zvezi s petimi ženskami in tri spolne napade. 

Oba obtožena sta bila prvič aretirana 26. avgusta lani in bila januarja po plačilu varščine izpuščena. Ob koncu sredinega 90-minutnega zaslišanja je sodnik obema obtoženima povedal: “Naslednjič se boste morali udeležiti obravnave v petek, 11. marca.” Mendy je prikimal in odgovoril: “V redu.” Francoski reprezentant Mendy igra za City od leta 2017, ko se je tja preselil iz Monaka, prestop pa je bil vreden 57 milijonov evrov. Od takrat je trikrat osvojil angleško prvenstvo, dva ligaška pokala in Community Shield, čeprav je za sinjemodre zbral le 50 nastopov. Bil je član francoske reprezentance na svetovnem prvenstvu leta 2018, ko je ta osvojila prvenstvo, še poroča 24ur.