Kot piše Jutarnji.hr in portal 24ur, so številni trgovski centri na Hrvaškem danes prejeli grozilna sporočila. V elektronski pošti je pošiljatelj z rusko domeno grozil z eksplozijo v trgovskih centrih. “Rojen sem, da ubijam. Vsi boste občutili moj prezir. Vsi boste umrli,” je zapisano v enem izmed sporočil.

Policisti iščejo eksploziv

Sporočila so bila poslana na več deset javno dostopnih elektronskih naslovov trgovskih centrov v Zagrebu in okolici, danes okoli 6. ure, pišejo hrvaški mediji. Trgovski centri so bili tako primorani obvestiti policijo in za nekaj časa zapreti svoja vrata. Evakuirali so zaposlene in obiskovalce. Policija morebiten eksploziv išče s policijskimi psi, da bi lahko ovrgli vse možnosti, da se nekje nahaja eksplozivna naprava. Medtem ko nekateri centri znova obratujejo, je še vedno zaprt Arena Center, kjer še vedno potekajo policijske aktivnosti. Policija sicer miri, da ni razloga za paniko.

Župan Zagreba Tomislav Tomašević je v odzivu na dogajanje povedal, da pričakuje, da bo tisti, ki je sprožil bombni preplah, kaznovan. To namreč ni edini takšen dogodek v hrvaški prestolnici v zadnjem času, še navaja portal 24ur.