Orgije so potekale v stanovanju enega od duhovnikov, prisoten naj bi bil tudi žigolo.

Fotografija je simbolična.

Poljski mediji poročajo o kontroverznem dogodku v mestu Dąbrowa Górnicza, kjer naj bi več duhovnikov organiziralo orgije v stavbi, ki pripada župniji. Lokalni mediji so poročali, da so “zabave” potekale v stanovanju enega od duhovnikov, in da se je na njih po nekaterih poročilih pojavil tudi domnevni “žigolo”.

Kot poroča Svet24, se je v odzivu na dogodke poljski škof Grzegorz Kaszak javno opravičil za “boleče dogodke v škofiji”, njegovo pismo so prebrali na mašah v cerkvah po vsej škofiji. Tožilci so napovedali preiskavo dogodkov, vendar uradno ni potrjenih podrobnosti o tem, kaj točno se je zgodilo na orgijah in kdo vse je bil udeležen.

Vse se je začelo prejšnji teden, ko je medij Gazeta Wyborcza poročal o orgijah v župnijski stavbi, kjer je bil prisoten tudi žigolo. Dogodek naj bi bil izključno spolne narave, na neki točki pa naj bi vse ušlo izpod nadzora, saj je ”žigolo” izgubil zavest, zaradi česar so bili duhovniki primorani poklicati pomoč. Ob prihodu reševalcev pa so tem preprečili vstop v prostore, zaradi česar se je vpletla tudi policija.

Duhovnik že odstavljen

Kot še navaja Svet24, je tiskovni predstavnik tožilstva povedal, da so že sprožili preiskavo zaradi morebitnega zavračanja zdravstvene oskrbe osebi, katere zdravje je bilo ogroženo. To se sicer šteje kot kaznivo dejanje, za katero je določena zaporna kazen do treh let. Lokalna katoliška kurija je v odgovoru na vprašanja medijev potrdila, da je prišlo do incidenta, ki vključuje “intervencijo nujnih služb in policije v stavbi, ki pripada župniji”, ostalih informacij pa niso želeli potrditi. Duhovnik, v čigar stanovanju se je zgodil domnevni incident, je bil medtem odstranjen iz vseh cerkvenih dolžnosti, še navaja medij.