Brezdomec iz italijanskega letoviškega mesta Sennigalia ob sredozemski obali blizu Ancone naj bi danes prejel dobitek v višini 37.000 evrov, ki ga je oktobra osvojil na loteriji Superenalotto. S tem se je uspešno razrešil pravni zaplet, ki mu je več tednov onemogočal prejem dobitka zaradi pretečenih dokumentov, poročajo italijanski mediji.

Želi ostati neviden

Moški po imenu Gianluigi sprva ni mogel prevzeti pridobljenega denarja, ker ni imel veljavnih osebnih dokumentov. Toda po mesecu dni birokratskih zapletov so italijanski uradniki prejšnji petek sporočili, da lahko prejme denar.

Za loterijski listek, ki ga je 24. oktobra vplačal v trafiki v središču Sennigalie, je srečni brezdomec plačal 1,5 evra, skupni znesek dobitka, ki naj bi ga po navedbah italijanskih medijev prejel danes, pa znaša 37.045 evrov.

“Ne potrebujem nikogar več, s tem denarjem bom upravljal sam. Še naprej želim ostati neviden,” je ob tem po poročanju spletnega portala Leggo dejal Gianluigi. Zgodba o srečnem koncu njegove loterijske sage se je ponekod v Italiji znašla na prvih straneh časopisov, poroča STA.