Festival Lent

Začenja se Festival Lent! To so vrhunci prvega dne

Uredništvo , 23.06.23 ob 09:34

Danes se začenja 31. Festival Lent. Kaj se bo dogajalo danes?

Začenja se Festival Lent! To so vrhunci prvega dne

Kot prvi na glavnem odru na Trgu Leona Štuklja bo, od 21.30 ure, s svojim kameleonskim nastopom zabaval Klemen Slakonja kot frontman Medium Rare Banda. Zasijali bodo njegovi pevski, igralski in imitacijski talenti, ko se  bo z glasbeniki sprehajal med različnimi žanri – popom, rockom, swingom, narodnozabavno glasbo, turbofolkom in celo opero.

Na Minoritih bo, od 22.00 ure, s tradicionalnimi melodijami, petjem in besedili prepletenimi s kantavtorskim delom in refreni Božo Vrećo popeljal obiskovalce po Balkanu. Na koncertu lahko pričakujemo tako sevdahe iz davnih časov kot tudi tiste, ki so nastali nedavno. Boža bodo na odru spremljali priznani glasbeniki iz Nemčije, Turčije, Makedonije in Srbije.

V Mestnem parku se bodo dopoldan, ob 10.30 uri, predstavili učenci Sokijeve bobnarske šole pod sloganom ”Z bobni do sanj”. Ob 19. uri pa bodo na odru zaplesali dijaki Konservatorija za glasbo in balet Maribor s svojim klasičnim baletnim repertoarjem v izvirnih koreografijah učiteljev ter priredb klasične baletne tradicije.

Med 9. in 13. uro ter 16. in 20. uro bo na promenadi, tratah in poteh Mestnega parka Maribor potekal Zeleni festival ustvarjalnosti – Art kamp.

Na Vetrinjskem dvoru bosta, v sklopu Festival stand up komedije StandupLent, od 21. ure, nastopila Andrija Dabanović in Srđan Olman.

Na glavnem žurerskem Jurčkovem-Večerovem odru bo, od 20. ure dalje, zbrane zabavala alternativna rock skupina KiNG FOO, znana po surovih, divjih, intenzivnih in čustvenih nastopih.

Na KMŠ odru na Loški ulici, bodo ob 21. uri nastopili Rewind, ob 22. uri pa Pamži.

Za vse, ki jim je noč zmeraj prekratka pa bo do druge ure zjutraj poskrbljeno na legendarnem festivalskem afterju na Minoritih. Na After: Balkan trip bodo večer zaključili DJ Barbarossa (Saša Husar), DJ Križko (Sandi Križanič)  in DJ Dani (Daniel Golob).