Festival Lent

Danes se bodo na Festivalu Lent pele brezčasne uspešnice

Uredništvo , 26.06.23 ob 10:56

Pester začetek tedna na Festivalu Lent.

Danes se bodo na Festivalu Lent pele brezčasne uspešnice

V začetek tedna nas bodo na glavnem odru ob 21.30 pospremili Indexi in prijatelji. Koncertni spektakel Indexi in prijatelji je hommage kultnemu sarajevskemu bendu Indexi. Ob njih pa bomo na mariborskem odru pozdravili vrsto izjemnih pevcev iz nekdanje skupne države, med drugimi Halida Bešlića, Branka Đurića- Đura in Zorana Predina. V večernih urah nas bodo v Vetrinjskem dvoru zabavala Banda ferdamana s skrivnimi gosti.

Minoriti bodo gostili multiglasbenika in skladatelja Kristijana Krajnčana, ki bo združil moči z Big Bandom RTV Slovenija in svojim očetom, z aranžerjem in diregentom Lojzetom Krajnčanom ter prvikrat po izidu predstavil album Floating Sand

V Mestnem parku se bodo dopoldan predstavili plesalci Plesne izbe Maribor v plesni predstavi Mala morska deklica, ki je nastala po literarni predlogi H. C. Andersena. Na predstavi ob koncu plesne sezone nam bo zaplesalo celotno morsko kraljestvo.

Za najmlajše pa bo popoldan v Vetrinjskem dvoru predstava z naslovom ‘O belem mucku, ki je bil čisto črn’. Predstava na igriv in humoren način uči strpnosti in razumevanja drugačnosti ter jih nagovarja k medsebojnemu spoštovanju, sprejemanju raznolikosti in odprti harmonični družbi.