VIDEO: Avtomobili Avatar

Uredništvo , 15.01.20 ob 14:56

Mercedes-Benz je na globalnem odru inovacij (CES) predstavil idejo avtomobila, ki je nastala po navdihu filma Avatar. Vozilo lahko vozi bočno, nima volana, okrašen je z luskami.

Mercedes-Benzu je uspelo narediti avtomobil, ki je videti še bolj futuristično kot Teslin Cybertruck.

Navdih po filmu ”Avatar”

Na globalnem odru inovacij je Mercedes-Benz razkril nov konceptni avtomobil z imenom AVTR. Krajšava predstavlja napredno vizijo transporta, hkrati pa je še referenca na film iz leta 2009 “Avatar”, katerega modri glavni junaki so bili navdih pri estetiki avtomobila.

Direktor filma “Avatar” James Cameron je pri ustvarjanju avtomobila sodeloval z Mercedesom in o inovaciji pripomnil, da v njej vidi prihodnost, v katere smer se bo tehnologija razvijala in postala del življenja.

Avto prepozna voznika

AVTR je električni avtomobil, ki je zmožen voziti bočno in naprej. Hrbtni del je prekrit s 33 premičnimi luskami, ki jih pri Mercedesu imenujejo ‘bionične lopute’, njihova funkcija pa je je komuniciranje z voznikom.

Zasnova avtomobila opušča rabo volana in jo poskuša nadomestiti s “kontrolno enoto”.
Kontrolna enota ”oživi” z dotikom roke, voznika pa prepozna po njegovem utripu srca in dihanju. Za razliko od Cybertruck-a je AVTR trenutno le ideja o potencialnem načrtu za novo različico avtomobilov, zato se realizacija načrta še nekaj časa ne pričakuje.