Turizem

Turizem na Štajerskem že beleži večji obisk, kar velja zlasti za pohorske ponudnike, medtem ko mestni turizem zaenkrat še ni doživel razcveta. Med gosti je bilo na Pohorju okoli 80 odstotkov takih, ki so unovčili turistične bone, v glampingih 60 odstotkov, medtem ko je bilo v mestnih hotelih takih le deset odstotkov.

Uredništvo2 dneva

Predstavljamo nekaj možnosti oddiha v našem mestu in okolici, ki so jih pripravili na “Visit Maribor”. Povabite svoje prijatelje iz ostale Slovenije, da nas obiščejo in ostanejo v našem mestu in okolici! Delimo in pomagajmo našim turističnim ponudnikom! Zdaj je priložnost, da domači gostje bolje spoznajo Maribor in okolico ter čas korone izkoristimo tudi kot priložnost.

Veronika Pirman3 dnevi

Danes, 10. julija 2020, se je v Slovenskih Konjicah odprlo prenovljeno kopališče, prvi dan pa bo kopanje brezplačno.

Veronika Pirman3 dnevi

Turiste so razburile astronomske cene v turških hotelih in lokalih. Kakšne izkušnje pa imate vi s cenami na vašem dopustu?

Veronika Pirman4 dnevi

Direktor zdravstvenega doma splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa je sporočil postopek, kaj se zgodi, če bi se turist na Hrvaškem okužili s koronavirusom.

Uredništvo5 dni

Spet bomo lahko iz Ljubljane leteli v Istanbul, obnova sezonskih poletov med Ljubljano in Heathrowom pa je prestavljena.

Veronika Pirman2 tedna

Finančna uprava RS je danes objavila pogosta vprašaja in odgovore v zvezi s koriščenjem turističnih bonov. 

Uredništvo2 tedna

Glede na epidemiološke razmere na Hrvaškem so se pristojni odločili, da letos verjetno ne bodo izdali odobritev za festivale in zabave v sicer priljubljenem letovišču za mlade.

Uredništvo2 tedna

Prebivalci Slovenije bodo ob dopustovanju v domači državi od danes lahko izkoristili turistične bone. Polnoletnim pripada vrednost 200 evrov, mladoletnim pa 50 evrov, izkoristiti pa jih bo mogoče do konca leta. Prvič bo mogoče z njimi plačati nočitev oz. nočitev z zajtrkom, opravljeno z danes na soboto.

Uredništvo4 tedni

Danes odpirajo na Rogli mega vijugasti tobogan z vrha stolpa, ki se nahaja na Poti med krošnjami. Več kot 60-metrski spust med krošnjami tako čaka adrenalina željne pogumneže.

Uredništvo4 tedni

Pot med krošnjami na Rogli bo dobila novo pridobitev. Odpira se več kot 60 metrov dolg tobogan, ki bo na voljo le najpogumnejšim. Bi ga upali preizkusiti?

Uredništvo1 mesec