Turizem

Drava Bike postavil 27 novih informacijskih tabel z vsemi potrebnimi informacijami, kulturnimi in naravnimi znamenitostmi ter vsemi vključenimi ponudniki v Drava Bike.

Uredništvo2 tedna

FOTO in VIDEO: Velik turistični potencial občine Cerkvenjak je v vzletišču, ki je namenjeno ultralahkih letalom, motornim zmajem in motornim padalcem. Vse te letalne naprave so spravljene v hangarju, s katerim upravlja Aeroklub Sršen Cerkvenjak, ki je dejaven tudi pozimi. Turiste pa v to slovenjegoriško občino pritegnejo tudi druge naravne in kulturne znamenitosti.

Damjan Veršič4 tedni

Na Kopah imajo okoli 50 centimetrov snega, obratovali pa bosta štirisedežnica Pungart in otroška proga. Tekaške proge še ne bodo odprte, je pa urejeno sankališče.

Damjan Veršič1 mesec

Potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad, kar se pozna tudi na ljubljanskem letališču. Trenutno prevoze opravljajo le še štirje prevozniki na štiri destinacije. Na mariborskem letališču ni rednega zračnega prevoza, med drugim pa izvajajo usposabljanje vojaških pilotov. Preverili smo tudi razmere na graškem letališču.

Damjan Veršič3 meseci

V Zrečah nadaljujejo z urejanjem Železniškega muzeja. Ob skorajšnji 100-letnici prihoda železnice v kraj želijo domačine in turiste popeljati s parno ali dizelsko lokomotivo.

Damjan Veršič3 meseci

Občine Kidričevo, Starše in Miklavž povezale preko 40 lokalnih ponudnikov v turistično destinacijo Visit Ravno polje. Turistom skupaj ponujajo več kot 100 ležišč; apartmaje, glamping, sobe v gostiščih, … V času koronavirusa pa zlasti promovirajo kmetije z dopolnilno dejavnostjo.

Damjan Veršič3 meseci

V Rogaški Slatini pravkar vložili referendum za novi stolp, v Lendavi je postal turistična atrakcija. V Jeruzalemu so medtem zamudili priložnost za razgledni stolp, v Mariboru pa si že dolgo prizadevajo za njegovo obnovo.

Damjan Veršič3 meseci

Turistične bone je izkoristilo 43 odstotkov državljanov. Pred časom se je govorilo, da bi lahko prišlo do podaljšanja veljavnosti bonov do februarja prihodnje leto, vendar na ministrstvu za zdaj o tem ne razmišljajo.

Uredništvo3 meseci

Sindikat opozarja, da bi bilo treba narediti standarde za zaposlovanje določenih profilov poklicev.

Uredništvo4 meseci

Vzdrževalna dela na žičniških napravah in smučarskih progah na Rogli potekajo po načrtih.

Uredništvo4 meseci

V kidričevskem Wake parku v gramoznici Green Lake že potekajo zaključne testne vožnje. Kmalu se bodo lahko vozili tudi obiskovalci.

Ana Lah5 mesecev