TOP ŠIHT: Prosta delovna mesta najbolj iskanih poklicev trenutno

Uredništvo , 13.07.23 ob 03:20

Ste prav vi med najbolj zaželenimi osebami trenutno? Če ustrezate pogojem v tokratnem izboru prostih delovnih mest, ki vključujejo najbolj iskane poklice trenutno, je odgovor pritrdilen! Preverite, kje vse vas želijo!

TOP ŠIHT: Prosta delovna mesta najbolj iskanih poklicev trenutno

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje za prihodnjo polovico leta napoveduje kar 2,7-odstotno rast zaposlovanja, med najbolj iskanimi poklici pa bodo po njihovih raziskavah:

  • vozniki težkih tovornjakov in vlačilcev,
  • varilci,
  • prodajalci,
  • zidarji,
  • delavci za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih ter
  • čistilci, strežniki in gospodinjski pomočniki v uradih, hotelih in drugih ustanovah.

Tako smo se v tokratnem TOP ŠIHT izboru posvetili najbolj iskanim poklicem ta hip ter pripravili zanimiva prosta delovna mesta tedna!

1. Prodajalec oziroma blagajničar za PE Maribor

Kje? Eurospin Eko d.o.o.

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata vključujejo veselje do dela z ljudmi in komunikativnost, prilagodljivost, zanesljivost ter željo po timskem delu, delovne izkušnje na podobnih delovnih mestih, dobro znanje slovenskega jezika, računalniško pismenost, potrdilo o nekaznovanosti ter vozniški izpit B kategorije in lasten prevoz.

Kaj te čaka? V podjetju Eurospin Eko d.o.o. te čaka delovno mesto prodajalec – blagajničar v poslovalnici v Mariboru. Delovne naloge vključujejo pripravo in prodajo blaga, svetovanje in pomoč kupcem pri izbiri izdelkov, skrb za sveže sadje ter zelenjavo, pripravo in peko pekovskih izdelkov, dopolnjevanje polic z blagom, ohranjanje čistoče ter urejenosti prodajnih polic in trgovine ter blagajniško poslovanje.

Delovni čas je redni delovni čas v skladu s potrebami poslovalnice, pogodba o zaposlitvi pa bo sklenjena za nedoločen čas s 6-mesečno poskusno dobo.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več.

2. Varilec 111 PE, 135-136 PE, 141 PE:, ELEKTRODNO, MIG/MAG, WIG-TIG

Kje? Terensko delo v državah EU – MTD BIO d.o.o.

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata vključujejo zahtevano izobrazbo od I. do VI/1. stopnje, delovne izkušnje v obdobju od 1 do 3 let, odgovorno opravljanje dela, spoštovanje varnostnih navodil, marljivost, željo po učenju, zavzetost ter samostojno znanje nastavitve varilnega stroja (pomik žice, amperaža itd.).

Kaj te čaka? V podjetju MTD BIO d.o.o. te čaka delovno mesto varilca. Delovne naloge vključujejo varjenje kovinskih konstrukcij, cevovodov in rezervoarjev.

Delovni čas je polni delovni čas, pogodba o zaposlitvi pa bo sklenjena za določen čas z možnostjo podaljšanja. Poleg redne in poštene plače podjetje ponuja tudi namestitev in prevoz na delo, takojšen pričetek z delom ter možnost vračanja s tujine enkrat mesečno.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več.

3. Skladiščnik

Kje? ESPADA d.o.o.

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata vključujejo zahtevano izobrazbo od II. do V. stopnje, delovne izkušnje v obdobju enega leta, natančnost, odgovornost, dobro fizično kondicijo ter odgovornost do dela.

Kaj te čaka? V podjetju ESPADA d.o.o. te čakajo različne delovne naloge, vključno s prevzemom in izdajo blaga, komisioniranjem blaga, izpolnjevanjem dokumentacije ter delom z viličarjem.

Delovni čas je polni delovni čas, in ponuja dolgoročno zaposlitev. Poleg stimulativnega plačila podjetje nudi tudi regres, stimulacije, dodatek za nočno in nedeljsko delo ter delo na praznik. Obstaja tudi možnost napredovanja, delo poteka v večizmenskem urniku.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več.

4. Prodajalec v Zgornji Polskavi

Kje? Poslovni sistem Mercator d.o.o.

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata vključujejo dokončano najmanj IV. stopnjo izobrazbe, izkušnje z delom v trgovini, veselje do dela z ljudmi, vestnost, zanesljivost, pozitivno naravnanost ter pripravljenost za učenje in pridobivanje novih znanj v okviru delovnega mesta.

Kaj te čaka? V podjetju Poslovni sistem Mercator d.o.o. te čaka delo na delovnem mestu prodajalec v Zgornji Polskavi. Delovne naloge vključujejo prodajo blaga, svetovanje kupcem o prodajnih artiklih in možnostih plačila, blagajniško poslovanje in vodenje blagajniške dokumentacije, zlaganje in sortiranje blaga, pripravljanje blaga in prodajnega prostora za prodajo, vodenje evidenc in dokumentacije, označevanje blaga z maloprodajnimi cenami, spremljanje stanja zalog, prevzem blaga ter zagotavljanje prijazne in strokovne storitve. Pogodba o zaposlitvi bo sklenjena za nedoločen čas, s 3-mesečnim poskusnim delom.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več.

5. Varilec

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata vključujejo dokončano ustrezno izobrazbo (III., IV., V. stopnja), A-test za MIG, MAG varjenje (prednost), pogovorno znanje nemškega jezika, delovne izkušnje, natančnost, odgovornost, izpit za avto in lasten prevoz ter državljanstvo EU ali delovno dovoljenje za Avstrijo.

Kaj te čaka? Čaka te delo, ki vključuje izvajanje varilnih, reparaturnih in vzdrževalnih del, spajanje kovin in nekovin po MIG, MAG delovnih postopkih, pripravo zvarnih žlebov, obdelavo in brušenje, čiščenje in razmastitev varjenih elementov.

V podjetju ponujajo redno in dolgoročno zaposlitev, usklajen delovni čas, vikende prosti, socialno varnost, dodatke k rednemu plačilu ter individualno svetovanje in podporo. Plačilo je mesečno in se določa po avstrijski kolektivni pogodbi.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več.

6. Kuhar

Kje? Slovenska Bistrica

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata vključujejo: vsaj dve leti izkušenj na podobnih delovnih mestih, vozniško izpit B kategorije, dinamičnost, skrbnost, natančnost, motiviranost in komunikativnost ter veselje do timskega dela. Delo je enoizmensko.

Kaj te čaka? V podjetju te čaka samostojna priprava jedi in organiziranje dela. Delovni čas je 40 ur na teden. Zaposlitev je za nedoločen čas, poskusno delo ni zahtevano.

Pričakujejo izobrazbo nižje poklicne ravni in najmanj 2 leti delovnih izkušenj, vozniško dovoljenje kategorije B … Ponujajo dinamično, skrbno, natančno, motivirano in komunikativno delovno okolje.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več.

7. Voznik tovornega vozila

Kje? Lenart – Avtoprevozništvo in storitve, Janko Peklar, s.p., Benedikt

Si za to delovno mesto? Zahtevani pogoji za kandidata vključujejo srednjo poklicno izobrazbo, vozniško dovoljenje kategorij B, C in E ter nacionalno poklicno klasifikacijo voznika/voznice v cestnem prometu. Delovne izkušnje niso zahtevane.

Kaj te čaka? Podjetje ponuja delovno mesto, ki vključuje prevoz blaga na relaciji Maribor-Hamburg-Maribor. Delovni čas je 40 ur na teden, urnik dela pa je gibljiv in nestalen.

Zaposlitev je za nedoločen čas, s 1-mesečnim poskusnim delom. Delavec bo odgovoren za prevoz blaga in izvajanje povezanih nalog. Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi se določijo ob podpisu. Dodatna boniteta je možnost napotitve kandidatov iz evidenc Zavoda za zaposlovanje.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več.

8. Varnostni tehnik

Si za to delovno mesto? Za to delovno mesto pričakujejo kandidate z želeno izobrazbo na ravni srednje strokovne, srednje splošne ali srednje poklicne izobrazbe. Poleg tega so zahtevane komunikativnost, splošna razgledanost, volja do dela in poklica, vozniški izpit kategorije B, pasivno znanje vsaj enega tujega jezika ter lastnosti kot sta samostojnost in vztrajnost. Prijavijo se lahko tudi kandidati, ki jih delo zanima in nimajo opravljenega NPK varnostni tehnik.

Kaj te čaka? Na delovnem mestu Varnostni tehnik v Mariboru te čaka nameščanje in servisiranje alarmnih naprav, video nadzornih sistemov ter požarnih sistemov. Ponujajo stimulativno in individualno plačilo, zanimive in raznolike delovne procese, urejene delovne pogoje, možnost dodatnega strokovnega usposabljanja, osebne rasti in napredovanja ter redno zaposlitev za nedoločen čas po uspešno opravljenem poizkusnem delu.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

9. Varnostnik

Si za to delovno mesto? Za delovno mesto varnostnik v Mariboru pričakujejo kandidate s pridobljenim certifikatom “NPK VARNOSTNIK”. Poleg tega so zahtevane komunikativnost, splošna razgledanost, volja do dela in poklica, vozniški izpit kategorije B, pasivno znanje vsaj enega tujega jezika ter lastnosti kot sta samostojnost in vztrajnost

Namig: Podjetje Protect pomaga do pridobitve certifikata »NPK VARNOSTNIK«.

Kaj te čaka? Na tem delovnem mestu v Mariboru te čakajo zanimive in raznolike delovne naloge, stimulativno in individualno plačilo, urejeni delovni pogoji ter možnost dodatnega strokovnega usposabljanja, osebne rasti in napredovanja. Poleg tega ponujajo redno zaposlitev za nedoločen čas po uspešno opravljenem poizkusnem delu.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več!

10. Varnostnik – mobilno varovanje

Si za to delovno mesto? V podjetju iščejo kandidate, ki izpolnjujejo naslednje pogoje: pridobljen certifikat “NPK VARNOSTNIK”, komunikativnost in splošna razgledanost, voljo do dela in poklica, vozniški izpit B-kategorije, pasivno znanje vsaj enega tujega jezika ter lastnosti kot so samostojnost in vztrajnost.

PREBERITE ŠE: Katere so najbolj iskane veščine na trgu dela v letu 2023?

Kaj te čaka? V podjetju PROTECT – Infra d.o.o. te čaka zanimivo delo varnostnika v mobilnem varovanju, kjer boš odgovoren za varovanje in zagotavljanje varnosti. Delovne naloge vključujejo izvajanje varnostnih ukrepov, nadzor nad vstopom in izstopom oseb ter vozil, izvajanje varnostnih pregledov, vzdrževanje reda ter izvajanje varnostnih postopkov.

Delovni čas je urejen, podjetje pa nudi stimulativno in individualno plačilo, zanimive in raznolike delovne procese, urejene delovne pogoje ter možnost dodatnega strokovnega usposabljanja, osebne rasti in napredovanja. Po uspešno opravljenem poizkusnem delu je možna redna zaposlitev za nedoločen čas.

Prijavi se! Je to tvoj novi TOP ŠIHT? Klik za več.