Tekmovanje Naj športnik iz Maribora, ki premierno poteka zgolj na Instagram profilu Maribor24.si šport (@maribor24sport) je v drugi fazi glasovanja. Zbrali smo tudi vseh 64 tekmovalcev, ki letos predstavljajo mariborski šport, več o kandidatih in končni izbiri v komentarju na koncu novice, pred tem, pa pregled prvih dveh skupin.

Sistem tekmovanja

Tekmovanje je razdeljeno v osem skupin po osem tekmovalcev, skupno 64. Najboljša dva iz vsake skupine se uvrstita v finalni teden 16 najboljših aktivnih mariborskih športnikov v letu 2022 po izboru sledilcev Instagrama maribor24sport.

Meglič Šteharnik in Terdin prvi med TOP 16

V prvi skupini A sta napredovali košarkarica Tiana Meglič Šteharnik in taekwondoistka ter kickboxerka Urša Terdin. Tiana je premagala Timoteja Frangeža in Žana Kosiča, Urša pa nekoliko presenetljivo kapetana NK Maribor Matina Milca, kasneje pa še Saro Najdič.

Skupina A, prvih osem tekmovalcev.

V prvi kupini sta izpadla še Rok Bračko in eden od glavnih favoritov celotnega tekmovanja jadralec Žan Luka Zelko.

Donik, Besedić in Jug v polfinalu

V skupini B smo v zadnjih treh dneh dobili tri polfinaliste. Najbolj zanimivo je bilo med Polono Hercog in Juretom Besedićem. Košarkar Hopsi Polzele je za dvajset glasov več premagal eno od favoritinj tega turnirja.

V drugih dveh dvobojih pa povsem nasprotno kot v prvi skupini. Tukaj smo videli premoč moških tekmovalcev. Kapetan OK Merkur Maribor Žiga Donik je bil boljši od slovenske nogometne reprezentantke Zale Meršnik, medtem ko je Ažbe Jug včeraj premagal judoistko Metko Lobnik.

Čeh ali Budja?

Danes še nekaj ur poteka izjemno napeta borba med rokometašem Izidorjem Budjo in futsal reprezentantom, ki se je pred dnevi veselil uvrstitve v elitno rundo Uefine lige prvakov, Žigom Čehom. V času tega teksta, je izid izenačen.

Glasujete lahko na instagramu @maribor24sport v zgodbah (storijih), kjer je postavljena anketa. Glasovanje je anonimno.

Komentar:
“Končni seznam so popolnili Aleks Pihler, Samo Pridgar, Jure Hedl, Blaž Habot in Ivan Trajkovič. Od prve objave smo dodali še Jana Muršaka, Jernejo Brecl, Vida Belca in Nika Lorbeka. Hvala vsem, da smo zbrali začrtano število 64 kandidatov za Naj športnika iz Maribora za leto 2022 in hkrati opravičilo omenjenim, da so na zasluženem seznamu naknadno.”

“Ivan Trajkovič je dodan kot zadnji. Po eni strani smo s tem prekršili pravilo ‘Slovenske Bistrice’ po drugi strani, pa je Trajkovič večkratni športnik leta Maribora in od svojega otroštva član mariborskih klubov. Vemo pa, da dodajanje športnikov iz Bistrice odpira dodatna vprašanja, morda v prihodnjih letih tudi z njimi v konkurenci, pa še kom; Gajserjem, Čehom in ostalimi. Seznam je tako uspešno zaključen za letošnje leto, pa da vidimo kdo bo pobral prvi pokal Naj športnika iz Maribora po mnenju sledilcev Instagrama Maribor24šport.”

Pri izbiri letošnjih tekmovalcev NAJ ŠPORTNIK IZ MARIBORA smo upoštevali, da je športnik rojen (letnik 2004 in starejši) v Mariboru ali ožji okolici, saj smo se ob premierni različici tekmovanja želeli osredotočiti predvsem na mariborske športnike.

Kandidati za Naj športnika iz Maribora za leto 2022.

Nogomet (13)
Martin Milec, Luka Zahović, Rok Kronaveter, Matic Črnic, Nik Lorbek, Sven Šoštarič Karić, Dejan Trajkovski, Vid Belec, Ažbe Jug, Aleks Pihler, Samo Pridigar | Dominika Čonč, Zala Meršnik

Odbojka (10)
Rok Možič, Alen Pajenk, Alan Košenina, Žiga Donik, Uroš Planinšič, Rok Bračko, Nejc Zemljak | Saša Planinšec, Sara Najdič, Lorena Lorber – Fijok

Košarka (10)
Petar Vujačić, Žan Kosič, Jure Besedić, Marko Vranjkovič, Tim Tomažič, Igor Struger, Blaž Habot |Sara Vujačić, Tiana Meglič – Šteharnik, Tina Tomšič

Rokomet (4)
Izidor Budja, Jure Hedl, Nejc Planinšek, Tadej Sok

Zimski športi (7)
Jan Drozg, Jan Muršak, Klemen Kosi, Boštjan Kline | Ilka Štuhec, Jerneja Brecl, Nika Tomšič

Tenis (3)
Sebastian Dominko, Maj Premzl |Polona Hercog

Futsal (3)
Žiga Čeh, Matej Fideršek, Tilen Gajser

Ostali športi (14)
Žan Luka Zelko (Jadranje), Simon Marčič (reli Dakar), Luka Globovnik (Vaterpolo), Martin Bau (Plavanje), Timotej Frangež (Kickboxing), Luka Rašič (Boks), Žiga Zagoranski (ITF Taekwondo), Lin Kovačič (WTF Taekwondo), Ivan Trajković (WTF Taekwondo) | Petja Klojčnik (Atletika), Katja Fain (Plavanje), Tyra Barada (ITF), Urša Terdin (ITF), Metka Lobnik (Judo),

Vabljeni tudi, da spremljate Maribor24šport na Facebooku in Twitterju, kjer najdete dodatno športno-mariborsko vsebino.

Tekmovanje poteka v zgodbah Instagram profilu @maribor24sport. Tekmovalci bodo razdeljeni v osem skupin (A – G) po 8 tekmovalcev. Zmagovalci skupin se bodo uvrstili med osem najboljših oziroma v sklepni del tekmovanja.