Zlatko Zahović je pokomentiral minuli derbi in opisal pričakovanja pred novim evropskim izzivom.

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič je za uradno spletno strank NK Maribor pokomentiral minuli derbi in opisal pričakovanja pred novim evropskim izzivom: “Tekme se vrstijo ena za drugo, zelo kvalitetne, zahtevne, kar si tudi želimo. V derbiju nismo zmagali, a smo glede na nastop lahko zelo zadovoljni, ne glede na igralca več. Igrali smo proti kvalitetni ekipi, igrali smo derbi, imeli tudi nekaj rotacij, saj nas čaka v sredo dvoboj v Stockholmu.”

Kot meni je derbi uspel, ob tem pa je dejal: “Videli smo tekmo dveh vrhunskih ekip, ki uspešno igrata v evropskem tekmovanju. Ne glede na to, kar se je vmes dogajalo, smo želeli in uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno.”

“To je pot za NK Maribor, tako v Evropi kot doma. To pomeni, da se je ekipa spet pripravljena žrtvovati.”

Navdušuje ga taktična kultura, ki jo po njegovih besedah želijo ohraniti in vcepiti glede na novince, kar dela razliko med velikimi in majhimi ekipami ter velikimi in majhnimi rezultati ter s tem tudi pri identiteti kluba. “Ko imaš taktično kulturo, imaš ničlo nasprotnika, tudi srečo. Vse ostalo so detajli in na Švedsko gremo z dobro popotnico.”

Ob tej priložnosti je zaželel vsem klubom, ki imajo dobre rezultate, vso srečo na povratnih tekmah: “Ne glede na domače rivalstvo in folkloro v Evropi eno smo.”