Slovenska nogometna reprezentanca je igrala drugo pripravljalno tekmo za letošnje evropsko prvenstvo. V Stožicah je gostila eno najboljših ekip sveta Portugalsko in jo premagala z 2:0 (0:0). Marsikoga pa je na tekmi in še posebej po njej zmotilo neprimerno obnašanje prvega zvezdnika spektakla Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo po porazu nikakor ni bil zadovoljen s sojenjem. Že v prvem polčasu je zahteval enajstmetrovko in kopico prekrškov, podobno je bilo tudi v drugem. Najbolj ga je razjezila nesojena enajstmetrovka, ko je v 38. minuti Timi Max Elšnik v kazenskem prostoru domnevno s prekrškom zaustavil Joaa Cancela. Po prvem polčasu se je sodniku pritoževal, da so storili napako.

V drugem polčasu se je njegova jeza nadaljevala. Ronaldo je novo enajstmetrovko iskal tik pred drugim zadetkom Slovenije, a je ni dočakal. 

Vrhunec njegovega neprimernega obnašanja pa je sledil po koncu tekme, ko je zvezdnik zdrvel z zelenice, ob robu igrišča naj bi sredinca pokazal nič krivemu četrtemu sodniku Dejanu Balažiču, Slovencu, ki je tekmo spremljal z roba igrišča.