Izbranci Matjaža Keka so v Stockholmu osvojili točko in si priigrali obstanek v ligi B lige narodov.  Tekma se je začela po slovenskih željah, saj so v sredini prvega polčasa povedli z izjemnim strelom Benjamina Šeška, ki je po dolgi podaji Stojanovića zadel v slogu Van Bastena za Slovensko vodstvo.

Liga narodov, 6. krog, 
ŠVEDSKA – SLOVENIJA 1:1 (1:1)
Forsberg 42.; Šeško 28.

Švedska: Olsen, Augustinsson, Hien (88./Ishak), Lindelöf, J. Andersson, K. Olsson (79./Svanberg), Karlström, Claesson (70./Elanga), Forsberg, Kuluševski, Quaison (70./Gyökeres).

Slovenija: Oblak, Sikošek (64./Balkovec), Bijol, Blažič, Karničnik, Gorenc Stanković (71./Elšnik), Gnezda Čerin, Stojanović, Verbič (85./Lovrić), Mlakar (64./Črnigoj), Šeško.


Tri minute pozneje je bila Slovenija blizu povišanja vodstva. Z roba kazenskega prostora je znova streljal Šeško, Olsen je žogo odbil, a le do Mlakarja, ki pa je iz bližine ni uspel spraviti v mrežo.

Švedi so izenačili v 42. minuti, ko je Emil Forsberg preigral po levi strani, streljal močno po tleh in premagal Jana Oblaka.

Slovenci obstali v ligi B

Takoj po začetku drugega polčasa so imeli Švedi novo priložnost, na koncu je cilj zgrešil Claesson. Tudi v teh trenutkih so bili Švedi tisti, ki so napadali, iskali drugi gol, bili vse bolj nevarni, Claesson pa je v 61. minuti zapravil še eno veliko švedsko priložnost, takrat je spet dobro posredoval Oblak po nizkem strelu malce z desne strani kazenskega prostora.

V 65. minuti pa so tudi dotlej podrejeni Slovenci imeli priložnost za vodstvo, vendar je Gorenc Stanković zgrešil z glavo iz neposredne bližine. Naslednji je pri Slovencih poskusil Domen Črnigoj, in sicer z roba kazenskega prostora v 75. minuti, izkazal pa se je Olsen,  poroča STA.

Švedi so tudi v zaključku tekme pritiskali, Slovenci pa na vse mogoče načine žogo izbijali iz nevarnih con. Ta taktika se je obrestovala, tako da so na koncu Kekovi nogometaši iztržili želen izkupiček.

Standings provided by SofaScore