Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je po pričakovanju največje kazni po 4. krogu Prve lige Telemach izrekel za tekmo Maribor – Olimpija. Oba kluba bosta skupaj morala plačati za približno 6000 evrov kazni.

Maribor bo ob 2800 evrov zaradi neprimernega navijaškega vedenja, v kar sodijo “večkratno žaljivo skandiranje, večkratno prižiganje bakel, metanje vžigalnika, kozarca in plastenk ob rob igrišča”, in predkaznovanosti.

Olimpija, ki bo ob 250 evrov, ker ni zagotovila igralca za izjavo med polčasoma, pa bo še ob 3150 evrov zaradi “večkratnega žaljivega skandiranja, večkratnega prižiganja bakel, metanja bakel na igrišče, povzročitve prekinitve tekme, metanja stolov na igrišče po tekmi” in predkaznovanosti. Olajševalna okoliščina je pisna izjava kluba.

Ob 800 evrov pa bo tudi Gorica, znova pa je vzrok za to “prižiganje večjega števila bakel, metanje bakel v ograjeno območje navijačev nasprotne ekipe in metanje plastičnih kozarcev” ter predkaznovanost, tudi v tem primeru je olajševalna okoliščina pisna izjava kluba.

Eno tekmo prepovedi igranja pa je dobil Žiga Ovsenek iz sežanskega Tabora zaradi dveh rumenih kartonov na tekmi s Celjem.

STA