Mariborčani so zaradi navijaškega incidenta v Murski Soboti morali tekmo igrati pred praznimi tribunami, a niso bili brez navijaške podpore. Navijači so si tekmo ogledali na zaslonu pred stadionom, pri tem pa bili zelo glasni, njihovo navijanje je zagotovo prišlo do ušes igralcev. Ti so po pričakovanju prevzeli pobudo, pletli mrežo okoli tekmečevih vrat, a prvem delu posebej nevarni niso bili.

[[image_2_article_64742]]

Kljub temu so imeli nekaj polpriložnosti. Tako je v deveti minuti Marko Božić po akciji in podaji Aneja Lorbka poskusil z glavo, vratar gostov Emil Velić je žogo odbil v kot, Velić ni imel težkega dela niti pri poskusu Arnela Jakupovića od daleč, Maks Barišič pa je na podoben način kot Božić poskušal z glavo, vendar je žoga zletela čez gol.

Vijoličasti so v v nadaljevanju bili konkretnejši. V prvi minuti drugega je nevarno poskusil Božić,a je njegov strel z roba kazenskega prostora Velić odbil, odbiti žogi pa poti v mrežo ni našel niti Barišič. Pritisk se je v naslednjih minutah še nadaljeval, Božič je bil stalna nevarnost, gol je visel v zraku.

In v 57. minuti se je mreža tudi zatresla. Božič je z desne strani poslal natančen predložek v sredino, kjer Jakupović ni imel težkega dela, da jo je z glavo poslal na želeni cilj.

Radomlje zastreljale enajsmterovko

Radomljani so po prejetem zadetku hitro spremenili način igre. Zaigrali so napadalneje in v 61. minuti se jim je to tudi obrestovalo. Pijusa Širvisa je v kazenskem prostoru žoga zadela v roko, sodnik Mihael Antič pa je po ogledu Vara pokazal na belo točko. Izvedel jo je Dejan Vokić, ki pa mu je z odlično obrambo veselje preprečil vratar Maribora Menno Bergsen.

Kljub napadalnejši igri gostov pa so bili domači še naprej nevarnejši, med drugim bi v 75. minuti bolje streljal Josip Iličić. Le nekaj trenutkov pozneje so gostitelji ostali brez izključenega Itsukija Urate, ki si je rdeč karton prislužil zaradi preostrega prekrška. Kljub pritisku tekmecev pa so zdržali in zadržali vodstvo. Etienne Beugre je celo dosegel še en gol za Maribor, vendar so ga sodniki zaradi nedovoljenega položaja razveljavili.

29.3. 2024 Maribor, Ljudski vrt.
Prva Liga Telemach, 28. krog. 
Začetek ob 17.30

NK Maribor - Radomlje 1:0 (0:0)

57' Jakupović; 

Rdeči karton: 77' Urata

Začetni postavi:

Začetni postavi: Bergsen, Lorbek, Vidmar, Šoštarič Karič, Urata, Lorber, J. Repas, Božić, Iličić, Barišić, Jakupović. Klop: Tomažič, Strajnar, Žinič, Širvys, Dizdarević, Laušić, Ž. Repas, Čuk, Bourlès, Feta, Kolar, Beugre. Trener: Ante Šimundža.

KALCER RADOMLJE: Velić, Posavac, Ševelj, Klašnja, Korun, Marković, Barnabas Moses, Cerar, Vokić, Šošić, Davidović. Klop: Baš, Kobal, Jazbec, Nlandu, Krolo, Kukovec, Letaj, Caio da Cruz. Trener: Oliver Bogatinov. Glavni sodnik: Mihael Antič (Koper).