Vljudno vabljeni na 1. Maribor open 2022, ki bo potekal v soboto, 2. 7. 2022, na igrišču Don Bosko, na Taboru, s pričetkom ob 9. uri, so zapisali v uradnem sporočilu za medije organizatorji prvega futsal turnirja v Mariboru.

Ekipe se (še vedno) lahko prijavijo, število ekip je omejenih na največ 16, prijavnina za turnir pa znaša 80 EUR. “Ker želimo pripeljati vse najboljše slovenske malo in veliko nogometaše, je denarni sklad turnirja 3000 EUR. Poleg zagotovo odličnih iger na igrišču, bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, ob igrišču pa bo za zabavo skrbel DJ,” še dodajo organizatorji dogodka.

Skozi ves dan bo na prizorišču potekal tudi srečelov, nagrajenci pa bodo prejeli drese najboljših slovenskih nogometašev.

Napihljiva igrala za otroke. Foto: Instagram Maribor open 2022

Žiga Čeh, eden od organizatorjev turnirja in slovenski futsal reprezentant: “Ideja je tlela že več let, potem ko smo se po celi Sloveniji udeleževali dobrih, nekaterih že tradicionalnih turnirjev. Letos pa smo se skupaj s tremi reprezentančnimi soigralci dokončno odločili, da stopimo skupaj in mestu, ki nam je vzgojilo ljubezen do tega športa, povrnemo s tem, da v Mariboru organiziramo futsal turnir,” pove Mariborčan, ki je v dresu Futsal klub Dobovec aktualni državni prvak.

“Naš cilj je, da Mariboru poleti prinesemo veselje združeno s športom, ki ga imamo radi, ter da turnir postane tradicionalen.”

Na Instagram profilu so organizatorji pred dnevi še dodali, da bo poskrbljeno tudi za najmlajše, otroke čaka obilo zabave in napihljiva igrala. Jutri pa samo na Maribor24.si lahko preberete intervju še z enim od organizatorjev turnirja, prav tako Mariborčanom, Matejem Fiderškom.