Andrea Massi, ki je vodil ekipo svoje partnerice Tine Maze do velikih uspehov v alpskem smučanju, se po daljšem premoru vrača v ta šport. V pogovoru za Sportklub je potrdil, da bo za tabor Andreje Slokar pripravil organizacijski načrt, prevzel vajeti v obdobju kondicijskih priprav in se občasno udeleževal tudi treningov na snegu.

''Na polovičarstvo nisem nikoli pristajal''

"Z Andrejinim očetom sva imela zelo korekten pogovor. Moj položaj se je sicer spremenil. Imam odgovornost do delodajalca v italijanskem šolskem sistemu, univerzitetne obveznosti in družino, zato v tem trenutku ne morem biti trener za 24 ur na dan in sedem dni v tednu," je za Sportklub pojasnil Massi.

"Moj koncept ima znanstveno podlago, trdim pa, da ga je treba prilagoditi konkretni osebi. Andreja je človek z vsemi komponentami. Nekaj pa je jasno. Delali bomo stoodstotno. Na polovičarstvo nisem nikoli pristajal," je še dodal Massi.

Andreja Slokar je zadnja slovenska slalomska zmagovalka v svetovnem pokalu. Šestinpetdesetletni Goričan ne izključuje možnosti, da bi ji občasno z nasveti na pomoč priskočila tudi Tina Maze, a dodaja, da glavni trener ostaja Boštjan Božič.