Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec razkril seznam nogometašev za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018. Proti Slovaški in Litvi bosta igrala tudi Viler in Bohar.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je razkril seznam nogometašev, ki jih je povabil za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Litvi. Na seznamu je kar nekaj novincev in povratnikom, med povratniki tudi vijoličasta Mitja Viler in Damjan Bohar.

Iz Maribora na seznamu dva igralca, iz Olimpije ne bi poklical nikogar

Poklicali smo tiste, ki vsaj malo igrajo. V mislih sem imel tudi Patrika Elerja, a tudi on enkrat igra, drugič ne, in še koga drugega …” je Katanec – ob čestitkah Mariboru za preboj v ligo prvakov in dobrih željah za Domžale – uvodoma pojasnil izbor napadalcev. “Spremljam igralce, gledam in če je nekdo v določeni formi, zakaj ne bi tega izkoristili za reprezentanco. Igralci, ki so na seznamu, imajo potencial, videli pa bomo, ali je to tudi potencial za naše tekme. Videli bomo na treningih, če lahko računam nanje. Viler, denimo, je v obdobju, ko mu gre. Da gol, ko hoče, pa tudi ko noče, to pomeni, da mu trenutno gre,” je dejal selektor in dodal, da nedeljski derbi med Olimpijo in Mariborom ne bo več vplival na seznam. “Ne, derbi ne more vplivati na vpoklic … Iz Maribora sta dva igralca, kar pa zadeva Olimpijo, trenutno ne bi poklical nikogar,” je povedal Katanec.

Povratnika v reprezentančne akcije komentiral tudi NK Maribor

Oba naša dolgoletna zaslužna člana, dvakratna udeleženca skupinskega dela Lige prvakov, sta “povratnika” na reprezentančne akcije. Bohar po novembru 2014 (Kolumbija v Ljubljani), Viler po oktobru 2014 (Švica v Mariboru). Bohar je takrat debitiral, Viler pa bo osmič na zboru, a še nima reprezentančnega nastopa,” so komentirali pri NK Maribor.

Na seznamu seznamu nogometašev, ki jih je izbral selektor Katanec pa še trije Mariborčana in sicer Rene Krhin, ki trenutno igra za Granado, Vid Belec, ki brani vrata Beneventa ter Rajko Rotman, ki igra pri Göztepe.

Tekmi se bosta zvrstili v začetku septembra, ena v gosteh in druga doma

Tekma s Slovaki bo 1. septembra v Trnavi, Litovci pa bodo v Stožicah gostovali 4. septembra. “Veste, da nas čakata dve tekmi in da je vsaka pomembna. Vemo, kaj moramo narediti. Mi bomo storili vse, da bodo fantje pripravljeni za ti dve tekmi,” je še dejal selektor.

Seznam za Slovaško in Litvo:
– vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Benevento), Jan Koprivec (Pafos);
– branilci: Matija Boben (Rostov), Boštjan Cesar (Chievo), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution), Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Rostov), Aljaž Struna (Palermo), Nejc Skubic (Konyaspor), Mitja Viler (Maribor);
– vezisti: Damjan Bohar (Maribor), Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Nik Omladič (Greuther Fürth), Amedej Vetrih (Domžale), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Rajko Rotman (Göztepe), Jan Repas (Domžale), Valter Birsa (Chievo), Benjamin Verbič (Koebenhavn);
– napadalci: Josip Iličić (Atalanta), Andraž Šporar (Arminia Bielefeld), Tim Matavž (Vitesse).