Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je dobil novega napadalca. Kot so sporočili iz kluba, bo v naslednjih dveh letih vijolični dres s številko 13 nosil napadalec Rok Sirk.

V ponedeljek začenja na polno

Sedemindvajsetletnik je pred 13 leti iz Dravograda prestopil prav v Maribor, nato pa je uspešno igral za Muro, kjer je v dveh sezonah zbral 30 golov. To mu je prineslo prestop na Poljsko k Zaglebieju, spomladanski del pa je odigral pri drugoligašu Radomiaku.

Že nekaj let je minilo, odkar me ni bilo tukaj. Toda občutki so še zmeraj takšni, kot da bi včeraj zapustil Maribor in se vrnil nazaj domov. Pomislekov ni bilo, s športnim direktorjem sva se slišala in hitro dogovorila. Če je želja obojestranska, so dodatne besede odveč. Prihajam motiviran in v dobrem stanju. Takoj ko sem prišel s Poljske, sem začel individualne treninge in lahko v ponedeljek začnem na polno,” je za spletno stran Maribora povedal Sirk.

Prihajam izkušenejši, s koristnim obdobjem v tujini, ki me je utrdilo in prineslo nova spoznanja. Morda se mi ni posrečilo, kot bi si želel, a to ni nobena ovira za prihodnost. Želim si preživeti čim več lepih trenutkov v vijoličastem dresu,” je dodal.

STA