Upravni odbor aktualnih državnih prvakov iz Maribora je po uvodnih tekmah sezone ocenil razmere ter v izjavi za javnost, objavljeni na spletnih straneh kluba, podprl trenerski štab vijoličnih.

“38 dni, 12 tekem. Šest na domačem, šest na mednarodnem prizorišču. Začetek sezone je v znamenju neizprosnega tekmovalnega ritma, tekme se vrstijo ena za drugo. Rezultati niso povsem v skladu z željami, prišlo je do turbulentnega uvoda, ampak to so trenutki, ko je treba zadeve oceniti preudarno, umirjeno,” uvodoma opozorijo v izjavi za javnost.

Nastopu v evropskih tekmovanjih uspešni

“Ko ocenjujemo letošnje obdobje julij/avgust, imajo nastopi v evropskih tekmovanjih oznako uspešni. Priti do zadnjega koraka pred nastopi v skupinskem delu evropskega tekmovanja je privilegij, kot edinemu slovenskemu klubu nam je tudi letos uspelo stopiti na zadnjo stopnico, ko le še 180 minut odloča o Evropi v Ljudskem vrtu do zime,” so zapisali.

Ekipa močno spremenjena po koncu sezone

“Zadovoljni smo z dosežki v evropskih kvalifikacijah, žal pa je neposrečen začetek ligaškega tekmovanja na domačih tleh povzročil veliko nemira. Seveda smo vsi skupaj pričakovali boljši start v prvenstvo, se pa zavedamo, da je bila ekipa močno spremenjena po koncu sezone in se ne glede na želje tudi takšne stvari dogajajo ob le nekaj tednih skupnega dela. Rezultati niso ustrezen odsev podobe našega moštva na igrišču, ne pomenijo pa razloga za obupovanje. Treba je verjeti in vse delati za to, da se rezultatska krivulja obrne v drugo smer. Vijol’čnih 11 oz. 12, 13 ali 14 na posamezni tekmi zmorejo več in bodo to tudi pokazali,” podporo ekipi in trenerju Darku Milaniču izražajo v upravnem odboru Mariborčanov.

Na prvenstveni lestvici šele na šestem mestu

Maribor je s sobotnim porazom proti Celju še poglobil krizo. Na uvodnih šestih tekmah državnega prvenstva so vijolični iztržili le eno zmago in so trenutno na skromnem šestem mestu na prvenstveni lestvici. Na šestih tekmah so zbrali šest točk, osem manj od vodilnega Aluminija.

Ostaja jim še boj za skupinski del evropske lige

V evropskih tekmovanjih Štajercem ostaja boj za skupinski del evropske lige. Mariborčani so v tretjem krogu kvalifikacij lige prvakov izgubili proti norveškemu Rosenborgu. Konec avgusta bodo igrali v zadnjem krogu kvalifikacij evropske lige z bolgarskim prvakom Ludogorcem.

Prve tekme zadnjega predkroga evropske lige bodo 22. avgusta, povratne pa 29. avgusta.