V Kopru se je na svetovnem pokalu v ITF različici taekwondoja v različnih starostnih kategorijah od 12. leta naprej predstavilo 1300 borcev, med njimi tudi 25 Slovencev. Mariborski tekmovalci so v različnih kategorijah osvojili tri kolajne in še zlato ekipno med dekleti (Urša Terdin, Urška Gazvoda) ter srebrno ekipno med fanti (Žiga Zagoranski, Nejc Gazvoda, Olek Tyutyunnyk, Sven Hojs, Nik Jamšek)

Uspehi mariborski tekmovalcev na ITF Taekwondo World Cup v Kopru
zlato Urša Terdin (-70kg, članice)
zlato Aleš Lorber (veterani 36-45, +86 kg)
bron Žiga Zagoranski (-63 kg, člani)

Foto: Marko Pigac | MP Produkcija (www.pigac.si)

Skupno so slovenski borci osvojili osem odličij. Šlo je za tekmovanje, ki je na sporedu vsaki dve leti in se izmenjuje s svetovnim prvenstvom. Po mnenju tekmovalcev gre za še močnejšo različico od prvenstva, saj na SP velja omejitev enega tekmovalca na državo, v svetovnem pokalu pa jih lahko nastopa več.

Tyra Barada dvakratna mladinska svetovna prvakinja.

V Italiji, točneje v Lido di Jesolo v provinci Benetke je navdušila mlada Tyra Barada, hčerka Tomaža Barade, ki je osvojila dva naslova mladinske svetovne prvakinje. V disciplini point-fighting in light-contact.

Dodajmo še, da so še trije naši mladi predstavniki v Italiji osvojili bronasta odličja in sicer Bian Nabernik, Nina Korošec in Klara Sprinčnik.


“Vse kar se dogaja danes tukaj, se dogaja zaradi vas,” je uvodoma dejal Tomaž Barada, ki zaradi deljene zadeve ni mogel pomagati kot trener na obeh prizoriščih, a kot pravi, ga je razveselilo, da so se borci izkazali s pravim pristopom in na koncu tudi z veliko število odličji ter dobrimi borbami.

“Takšne rezultati nas delajo to kar smo, velike in prepoznavne v našem mestu, naši državi in na koncu tudi po celem svetu.”

Foto: Marko Pigac | MP Produkcija (www.pigac.si)

Čestitkam se je na slavnostnem sprejemu pridružil tudi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenović, ki je ob pohvali vsem borcem, dodal, da ga veseli, da imamo v Mariboru takšno število športnikom, s pravim razmišljanjem in športno usmerjenimi cilji.