Viler je bil razrešen na isti dan, kot Bernard Majhenič, nekdanji direktor Marproma, poroča časnik Večer.

Poziv k odstopu brez najave in opozorila

Mariborčan, ki je sinonim za tekmo Zlate lisice in kot edino avtoriteto izpostavlja pokojnega Dušana Senčarja, očeta omenjenega tekmovanja, je bil odstavljen tako rekoč čez noč. 23. marca so se v njegovi pisarni pojavili člani vodstva ASK Branik: Grega Lednik, Matjaž Kranjc in Trivo Krempl, pojasnjuje v intervjuju za časnik Večer. Zahtevali so, naj odstopi, kajti potrebna naj bi bila pomladitev, ko pa tega na ta način ni želel storiti, so ga še istega večera preprosto razrešili, še poroča isti časnik.

V vlogi generalnega sekretarja je nastopal 30 let, s tekmami deklet za svetovni pokal na Pohorju je povezan vso delovno dobo, 40 let.

Med razlogi za razrešitev naj bi navajali premalo sodelovanja z mestno oblastjo, kar pa Viler zanika: “Mene je bilo treba zamenjati v enem dnevu in te županove iniciative še posebej ne razumem. Dolga leta je na naše probleme gledal neprizadeto; sedaj, ko je volilno leto, mu je Zlata lisica nenadoma prioriteta. Postavil se je celo v prvo vrsto. Poklical je podpredsednika kluba Kranjca in Krempla, angažiral predsednika ASK Branik Lednika. Šli so v Planico in tam so se na svojo pobudo sestali z generalnim sekretarjem FIS Vionom ,” še pojasnjuje v intervjuju za Večer.