Slovenci se bodo v Quezon Cityju med 21. in 26. junijem pomerili z Nizozemci, Argentinci, Italijani in Japonci, so zapisali na spletni strani Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Slovenski odbojkarji so uvodni turnir lige narodov v brazilski prestolnici končali z zmagama proti Avstraliji in Kitajski ter s porazoma proti ZDA in Braziliji, na svetovni lestvici pa trenutno zasedajo osmo mesto. Pred njimi so le Poljaki, Brazilci, Rusi, Francozi, Italijani, Američani in Argentinci.

Prvi tekmec Slovencev v Quezon Citzju bodo Nizozemci, obračun bo na sporedu 21. junija ob 9. uri.

Slovenci so na Filipine odpotovali z jasnima ciljema – nanizati čim več zmag in predvsem dvigniti raven igre. Slednje poudarjajo vsi reprezentanti, enako pa meni tudi selektor Mark Lebedew, ki je v Quezon City odpeljal 14 odbojkarjev. Reprezentanci so se priključili Tine Urnaut, Dejan Vinčić in Sašo Štalekar, turnir na Filipinih pa bodo izpustili Mitja Gasparini, Uroš Planinšič in Matic Videčnik.

“Raven igre smo že v Braziliji v primerjavi s prvo tekmo precej dvignili, a to ni dovolj. Moramo biti še boljši, imamo še veliko rezerve. Za ekipo je zelo pomembno, da se vanjo vračata Urnaut in Vinčić, predvsem zaradi izkušenj, ki jih imata. Osvežitev je dobrodošla tudi zaradi napornega urnika in zgoščenega tekmovanja. Pomembno bo tudi, da se čim prej integrirata nazaj v ekipo. Vloge so se zdaj namreč nekoliko spremenile in to bo za vse še dodaten izziv, a hkrati tudi motiv. Z zadnjimi treningi sem zadovoljen, zato pričakujem dobre predstave,” je dejal avstralski strateg na slovenski klopi.

“Želimo si, da že na Filipinih prikažemo našo najboljšo odbojko in da pred tem, do začetka turnirja, treniramo na najvišji možni ravni. To je edina stvar, o kateri ima smisel razmišljati in o čemer moramo razmišljati. Dvigniti moramo raven naše igre in že s tem imamo toliko dela, da nam o tekmecih sploh ni treba na Filipinih razmišljati. Bolje moramo igrati v prav vseh elementih, boljši mora biti tudi naš pristop. Igro moramo očistiti nepotrebnih napak in nekakovostnih potez ter dvigniti raven naše igre,” pred turnirjem na Filipinih pravi kapetan Urnaut.STA