Selektor Dragan Adžić je v ponedeljek v Ljubljani zbral svoje izbranke na še zadnjem pripravljalnem tednu pred sklepnimi pripravami.

Črnogorski strokovnjak je na priprave povabil 19 igralk, prispelo jih je 18. Na treningih ekipe ne more sodelovati krožna napadalka ajdovskega Mlinotesta Urša Zelnik, ki ima težave s prstom na novi. Kljub temu bo Gorenjka občasno obiskala svoje soigralke na pripravah in sodelovala pri aktivnostih izven igrišča.

Na seznamu tako preostajajo vratarke Branka Zec, Maja Vojnović in Amra Pandžić, krilne rokometašice Ema Abina, Tamara Mavsar, Maja Svetik, Alja Varagić in Tija Gomilar Zickero, zunanje igralke Erin Novak, Tjaša Stanko, Ana Abina, Elizabeth Omoregie, Nina Zulič, Nina Žabjek, Ana Gros in Barbara Lazović ter krožni napadalki Valentina Tina Klemenčič in Nataša Ljepoja.

Skupni teden bodo Slovenke izkoristile tudi za piljenje detajlov in uigravanju taktičnih zamisli na igrišču. Pri tem jim bosta v veliko dve pripravljalni tekmi z Madžarkami. Prva bo na sporedu v četrtek ob 19. uri v celjski dvorani Zlatorog, povratna pa dva dni kasneje ob 17.30 v ljubljanski dvorani Stožice.

Foto: Rokometna zveza Slovenije

»Vesel sem zbora, na katerem smo se zbrali še v bolj pozitivnem vzdušju kot na prejšnjih akcijah. Približuje se veliko tekmovanje, na katerega se pripravljamo že dlje časa. Veseli me raven trenutne pripravljenosti igralk, ki igrajo širom Evrope in pri ljubljanskem Krimu. Še naprej počasi osvajamo skupne poglede in rastemo kot ekipa,« je ob snidenju reprezentance dejal selektor Adžić.


Članice so uvodni dan priprav zaključile s posebnim obiskom, prvo nosilko zlate olimpijske kolajne za samostojno Slovenijo, nekdanjo judoistko Urško Žolnir Jugovar. Zagotovo so pred bližajočim se EHF EURO naše rokometašice našle navdih tudi v njeni zgodbi in izkušnjah.

»Ko sem prevzel reprezentanco Slovenije, smo glavne poudarke namenili izboljšavi telesne pripravljenosti reprezentantk, razvoju značaja in osredotočenosti v obrambi. Zadnja analiza je pokazala, da smo pri vseh treh segmentih naredili velik korak naprej,« še doda Črnogorec, ki je vodenje slovenskih rokometašic prevzel lanskega marca.

Razpoložljive vse najboljše slovenske rokometašice

Slovenski selektor se v isti sapi že ozira proti dvema preizkusoma z Madžarsko »Verjamem, da sedaj Madžarsko pričakujemo veliko bolje pripravljeni kot pred časom Norveško, Črno goro ali Dansko,« začne in dodaja: »Madžarska je sijajna reprezentanca, s precejšnjim številom mladih rokometašic, ki so bile dominantne v svojih generacijah v mlajših reprezentančnih selekcijah. Njihov zadnji velik dosežek je zmaga na gostovanju v Španiji v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo.«

PRIPRAVLJALNI TEKMI ŽENSKE REPREZENTANCE

Četrtek, 29. septembra, ob 19.00 (Celje, dvorana Zlatorog):
SLOVENIJA : MADŽARSKA

Sobota, 1. oktobra, ob 17.30 (Ljubljana, dvorana Stožice):
SLOVENIJA : MADŽARSKA

Po dolgem času so na priprave prispele vse razpoložljive najboljše slovenske rokometašice. »Zbrale smo se v celotnem številu. Upam, da brez težav s poškodbami in boleznimi mine tudi ta teden. Zagotovo si želimo s soigralkami opraviti kar se da kakovostne treninge in dobro odigrati ena zadnjih preizkusov pred prvenstvom. Želje pred domačim tekmovanjem so visoke. Verjamem, da lahko z našo željo in borbenostjo odigramo odlični tekmi že ta četrtek in soboto v Celju in Ljubljani, kamor na tribune vabim vse navijače,« pove Branka Zec, s 35 leti najstarejša reprezentantka.

S podobnimi mislimi reprezentančni teden začenja Maja Svetik. »Vesele smo novega snidenja in dejstva, da smo prisotne vse. Teden, ki je pred nami, si želimo čim bolje izkoristiti kot pripravo za prvenstvo, saj bo na naslednjem zboru šlo že zares,« dodaja Primorka v slovenskem dresu.