Mariborčane jutri čaka peta pripravljalna tekma, ocena trenutnega stanja je pozitivna, strokovni štab pa usmerja ekipo k otvoritvi sezone.

“Tisti, ki so z nami od prvega dne, so na višjem nivoju pripravljenosti. Fantje, ki so bili na reprezentančnih akcijah, bodo, razumljivo, še potrebovali nekaj časa, da pridejo do ustreznega stanja. Določene zadeve bo tako treba oddelati tudi skozi tekme, a bomo do začetka sezone dosegli, kar je predvideno,” je za klubsko spletno stran pojasnil Radovan Karanović.

“Mitrović je zaradi bolezni izpustil tekmo in nekaj treningov, a je že okreval ter bo z nami v finišu priprav. Vrača pa se v delovni režim tudi Kronaveter, ki vadi po samostojnem programu in se bo kmalu znova priključil ekipi.”

Zadnjo pripravljalno tekmo proti Tuzla City se je končal brez zmagovalca, a je prinesel nova koristna spoznanja. “V tekmo smo šli po seriji treningov, tudi dopoldanskega smo oddelali s polno intenzivnostjo. Bilo je precej dobrih zadev, a smo tudi zamujali v dvobojih, imeli nekaj slabših zadev v fazi obrambe, manjkalo je natančnejših zaključkov. To je del, na katerem bomo morali še delati. Je pa ekipa imela primeren odziv, tudi fantje, ki so vstopili v zadnje pol ure, so dvignili tempo. Ob upoštevanju obremenitev v tej fazi je bila predstava zadovoljiva.”

Analizirali smo Beloruse

Generalka pred evropsko premiero bo tokrat v Dravogradu, naslednji nasprotnik je Partizani Tirana (začetek dvoboja ob 18. uri). “Sledi popolna usmerjenost k prvi evropski tekmi. Analizirali smo beloruske prvake, vemo, kaj nas čaka, poudarek pa je seveda v namenu, da izpilimo naše zadeve. Gremo že bolj v tekmovalno fazo, predvidoma bodo nekateri fantje v sredo že imeli polno minutažo in odigrali celotno tekmo, zato se bomo za četrtek dogovorili še za dodatno preizkušnjo.”