Pod Pohorjem smo tri dni spremljali odlično odbojko, ki je hkrati dala zadnje odgovore glavnem trenerju Brunu Najdiča, kje se trenutno nahaja pomlajena ekipa Nove KBM Branik Maribor pred začetkom nove sezone.

Na turnirju so poleg Nove KBM Branik nastopale še odbojkarice Železničarja Lajkovac iz Srbije, Volera Zürich iz Švice in Vasas iz Madžarske.

Branikovke so na turnirju nastopile tudi v nekoliko okrnjeni zasedbi. Foto: Nova KBM Branik Maribor / Kemal Alibasic photograpy

Na sliki: Klara Milošič številka 9, Monika Potokar 6, Ana Mojca Krajnc 8, Eva Pogačar 11, Ronja Štamberger 12, Isa Ramič 7 (zgoraj), Pia Senekovič 1, Tali Lekše 10, Urška Cikač 13, Daša Klajžar 3, Anja Farkaš 4, Lorena Lorber Fijok 5. (spodaj) Trener: Bruno Najdič

Turnir so pričakovano osvojile odbojkarice iz Züricha, ki so slavile na vseh treh tekmah. Bankirke so osvojila dva niza proti Madžarkam, proti Železničarju in Švicarkam pa izgubile 3-0.

Foto: Nova KBM Branik Maribor / Kemal Alibasic photograpy

“Z igro deklet sem zadovoljen, v vseh treh tekmah so igrala po najboljših močeh. Videl sem dobre in tudi slabe strani – in v prihodnjih dneh bomo pozornost namenili predvsem izboljšanju igre v tistih prvinah, v katerih šepa. Ekipa je doživela kadrovske spremembe, zapustili sta nas reprezentantki Mirta Grbac Velikonja in Brina Bračko, namesto njiju sta mlajši igralki. Prepričan sem, da bo igra iz tekme v tekmo boljša, vendar nas čaka še veliko dela, da bo takšna, kot si želim,” je za Večer turnir povzel glavni trener Nove KBM Branik Bruno Najdič.

Rezultati Maribor Cup 2022:

Železničar – Branik 3:0
Branik – Vasas 2:3.
Branik – Volero 0:3

Končni vrstni red:

Volero 8 točk
Vasas 5
Železničar 3
Branik 2

Monika Potokar in Klara Milošič. Foto: Nova KBM Branik Maribor / Kemal Alibasic photograpy