Nogometna zveza Slovenije (NZS) je predstavila novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.

"Z novim dresom smo na Nogometni zvezi Slovenije zasledovali predvsem cilj prepoznavnosti dresa s katerim se je reprezentanca po 24 letih ponovno uvrstila na evropsko prvenstvo. Namesto revolucije dizajna smo se odločili zadržati vse glavne segmente dresa, ki ga je v natečaju na spletni strani NZS pred dvema letoma izbrala slovenska javnost," so zapisali na NZS.

[[image_1_article_65400]]

V sredini dresa na prsih tako še naprej kraljuje stiliziran Triglav, pod Triglavom je prostor za številko, pod to pa vzorec, ki ga poznamo že s prejšnjega dresa. Nad Triglavom je zdaj prostor za obeležje tekme, s čimer bodo dresi s tekem dobili še večjo zbirateljsko vrednost.  

"Sledimo vodilu, da dres ni podoben dresu kateregakoli slovenskega kluba. Simboli in barve, uporabljeni na dresu, so nam skupni od leta 1991. Triglav ostaja na dresu v enaki obliki kot na prejšnjem, skupaj z rdečim simbolom srca, ki reprezentante opominja, da se za državni dres igra s srcem, obenem pa igralcem in navijačem prinaša občutek enotnosti in ponosa," so še razložili v zvezi.

Dres je že na voljo v uradni 11teamsports Slovenija v centru Ljubljane.