Nogometaši Celja lahko danes drugič v zgodovini postanejo državni prvaki. V 33. krogu Prve lige Telemach bodo ob 15. uri gostili Olimpijo. Če ta ne zmaga, bodo Celjani potrdili drugo zvezdico.

Celje, prvak v sezoni 2019/20, ima po 32 od 36 krogov 72 točk oziroma devet več od Olimpije. Na medsebojnih tekmah v sezoni so prvo v Ljubljani dobili Celjani s 4:2, Olimpija je zmagala v Celju z 1:0, na tretji tekmi v Stožicah pa je bil izid 1:1.

Kljub temu, da Celjanom ni treba nujno zmagati, pa je trener Damir Krznar na četrtkovi novinarski konferenci poudaril, da bodo šli v tekmo odločno. "Vsi pričakujete agresivno Olimpijo od samega začetka, sam pa pričakujem agresivno Celje. Pripravljeni bomo na vse scenarije, da bomo znali reagirati," je med drugim dejal Krznar in poudaril, da imajo še vedno vse v svojih rokah.

Brez Popovića

Tekme, ki si jo bo po napovedih organizatorjev ogledalo lepo število gledalcev, ne bo mogel igrati kaznovani kapetan Denis Popović, ki je imel tudi zdravstvene težave.

Pri Celju s 15 zadetki v sezoni blesti Aljoša Matko, so pa v celjskem taboru poudarili, da so spomladi prejemali preveč golov. To bodo poskusili unovčiti tudi pri Olimpiji, kjer se v zadnjem obdobju prebuja Raul Florucz, tudi Ivan Durdov je v zadnjih treh krogih trikrat zadel, zavedajo pa se, da je realno boj za prvaka končan. Olimpija sicer ne bo mogla računati na kaznovanega Justasa Lasickasa.

Danes bo še tekma Rogaška - Koper, v ponedeljek pa bo 33. krog zaprl obračun Mure in Aluminija. Že v soboto sta se tekmi Bravo - Radomlje in Domžale - Maribor končali z 1:1.