Šport

NK Maribor brez televizijskega prenosa uvodne evropske tekme

Gabrijel Toplak, 10.07.19 ob 06:50

O dogajanju v vijol’čni bazi v Reykjaviku, sporočajo iz kluba, bodo obširno poročali na vseh klubskih kanalih.

Nogometaši Nogometnega kluba Maribor, ki so se včeraj dopoldne odpravili na 2992 kilometrov zračne linije oddaljeno letališče v Reykjaviku na Islandiji, kjer jih nocoj v uvodnem evropskem srečanju na umetni travi čaka tamkajšnji prvak Valur, so po 4 urah in 25 minutah na letalu ter 1 uri na avtobusu od letališča Keflavik do hotela, srečno prispeli na sever Evrope.

Za tekmo brez televizijskih pravic

Tekma se bo začela danes, ob 22. uri po našem času oziroma ob 20. uri po islandskem. A kljub velikemu zanimanju za ogled predstave državnih prvakov s strani številnih navijačev, nocojšnjega televizijskega prenosa ne bo. Kot so sporočili iz službe za komuniciranje na RTV Slovenija, prenosa ne bo, ker za tekmo nimajo televizijskih pravic. Vseeno pa na klubski spletni strani nekoliko pomirjajo najzvestejše navijače: »O dogajanju v vijol’čni bazi v Reykjaviku obširno poročali na vseh klubskih kanalih«.

Prvič na zelenici že sinoči

Na seznamu potnikov je bilo 21 igralcev: Pirić, Handanović, Cotman, Ivković, Rajčević, Peričić, Viler, Kolmanič, Milec, Klinar, Vrhovec, Pihler, Cretu, Hotić, Kramarič, Požeg Vancaš, Kotnik, Kronaveter, Tavares, Mešanović in Mulahusejnović. Igralci so prvič preizkusili islandsko umetno zelenico na stadionu Hlíðarendi v torek, ob 19. uri po lokalnem oziroma 21. uri po našem času.

V neposrednem prenosu povratna kvalifikacijska tekma

Razveseljiva novica pa vseeno prihaja iz televizijskega programa Sportklub, kjer so zapisali, da se vsako poletje trudijo pridobiti televizijske pravice slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih. Letos so za tekme prvega kroga dosegli dogovor s tremi, ki imajo v Sloveniji največ navijačev. Prav zato si bo moč v neposrednem prenosu ogledati povratno kvalifikacijsko tekmo za Ligo prvakov, ki bo 17. julija v Ljudskem vrtu.