Virtuoz, ki je v le dveh mesecih igranja v vijoličastem dresu pustil neizbrisen pečat v zgodovini najuspešnejšega slovenskega kluba, je, kot navaja portal Ekipa24, na pragu mariborskih vrat.

Začelo se je z letakom. Natančneje s tiralico. »Išče se Josip Iličić, nazadnje viden 26. 8. 2010 v Ljudskem vrtu,« je pisalo na njej, ob fotografiji nasmejanega slovenskega reprezentanta, ki mežika. Prav ta fotografija danes krasi enega od zidov v neposredni bližini Ljudskega vrta. Skupaj z odštevanjem. 3, 2, 1 … Sporočilo grafita je jasno. Mariborski navijači že nestrpno čakajo na razplet najbolj vroče zgodbe v štajerski prestolnici ta hip. Bo Josip Iličić res prišel v Maribor? Kot navaja portal Ekipa24, je Marko Šuler takoj po vrnitvi v Slovenijo krenil v akcijo, da bi čim prej podpisal pogodbo s svojim nekdanjim reprezentančnim soigralcem.

Več bo znanega v prihodnjih dneh

Isti viri so za portal Ekipa24 zatrdili, da je prišlo do že zelo konkretnih pogovorov in da naj bi bilo v naslednjih dneh vse skupaj končano. Kaj kmalu naj bi Josip Iličić še drugič v svoji karieri podpisal pogodbo s šestnajstkratnimi slovenskimi državnimi prvaki.

Trener Maribora Damir Krznar mu bo zagotovo znal odmerjati minutažo. Iličić je seveda individualno tako zelo močan, da lahko z eno potezo prevesi tehtnico na mariborsko stran – četudi v igro vstopi v zadnjih desetih, petnajstih minutah. Ob tem bo mariborski strokovni štab zagotovo naredil vse, da bi Iličića vrnil v optimalno telesno pripravljenost. Kdo ve, morda jim uspe še pred zimskim premorom. A tudi če ne, bo Jojo, če se le izogne morebitnim poškodbam, zagotovo pripravljen za začetek spomladanskega dela sezone.

Seveda pa prihod Josipa Iličića v Maribor pomeni tudi marketinški bum, ki ga aktualni slovenski državni prvaki vsekakor potrebujejo. Mariborčani se tako sprašujejo, katera številka bo krasila Jojev dres. Bo to 27, ki jo je Iličić nosil v svojem prvem mariborskem mandatu in ki je trenutno prosta. Ali bo to morebiti 72, s katero je prav tako igral dobršen del svoje kariere, nazadnje pri Atalanti. Tudi ta številka je prosta. Morda pa bodo Štajerci naredili še eno marketinško pametno potezo in Iličiću na hrbet nalepili v nogometu najbolj kultno številko, številko 10, ki je po navadi rezervirana za najboljše nogometaše moštva.