S številko 29 je bila na startu tudi Maruša Ferk, ki je pripravila manjše presenečenje, glede na to, da je v svetovnem pokalu nazadnje v superveleslalomu tekmovala pred dvema letoma

V Crans Montani je na sporedu alpska kombinacija za svetovni pokal alpskih smučark. Po superveleslalomu, prvi vožnji kombinacije, si je najboljše izhodišče zagotovila Italijanka Federica Brignone, ki si je pred slalomom priborila 58 stotink sekunde naskoka pred Slovakinjo Petro Vlhovo. Maruša Ferk je deveta (+1,47), Ilka Štuhec 13. (+1,68).

Superveleslalomski del kombinacije je najbolje uspel Italijanki Brignone, ki lahko že danes, če se ji bo v enakem slogu posrečil še slalom, prevzame vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Italijanka je že dobila prvo alpsko kombinacijo 12. januarja v Altenmarkt-Zauchenseeju v Avstriji. Trenutno še vedno vodilna Američanka Mikaela Shiffrin se je po smrti očeta odločila za tekmovalni premor in vse bolj kaže, da bo izpustila sklepni del letošnje sezone svetovnega pokala ter s tem predala tudi boj za krono zime, veliki kristalni globus.

Prvič v tej sezoni sta bili na startu preizkušnje v hitrih disciplinah v svetovnem pokalu dve slovenski predstavnici.

S startno številko dve se je na progo pognala Štuhčeva, ki je bila po vožnji zadovoljna, s prednostjo 75 stotink sekunde je prehitela Avstrijko Romano Siebenhofer in prevzela vodstvo, ki pa je bilo kratke sape. Prehitelo jo je dvanajst tekmovalk, med njimi tudi druga Slovenka.

Ferkova pripravila presenečenje

S številko 29 je bila na startu tudi Maruša Ferk, ki je pripravila manjše presenečenje, glede na to, da je v svetovnem pokalu nazadnje v superveleslalomu tekmovala pred dvema letoma. Takrat je v Crans Montani končala na 42. mestu. Če bi šlo za specialni superveleslalom, bi bilo deveto mesto najboljši dosežek tekmovalke z Blejske Dobrave v tej disciplini v svetovnem pokalu.

Druga vožnja kombinacije s slalomom bo na sporedu ob 13.30.