Jadralci so po včerajšnjem brezvetrju le dočakali finalni plov, kjer je kot najuspešnejši na 5. mestu zaključil Žan Luka Zelko v razredu ilca 7. Liam Orel je bil v istem razredu šestnajsti. Lin Pletikos je v razredu ilca s tretjim mestom v finalnem plovu prijadrala na skupno deveto mesto, mlada Lina Eržen pa je med jadralkami na deski iqfoil danes končala na desetem mestu in osvojila skupno 12. mesto.

“Z jadranjem sem zadovoljen, motijo me predvsem nihanja in se moram čez celoten plov boriti, da se vrnem nazaj med deseterico. Vedno naredim eno večjo napako, ki me stane. Sprejmem napačne odločitve na startu, kot sem jo v zadnji regati pred finalom. Leva stran je bila favorizirana. Začel sem preveč rezervirano, imel sem slab start in sem se moral umakniti desno. Prva deseterica je šla mino, regata je trajala kakih 25 minut in mi je zmanjkalo časa, da bi še kaj pridobil,” je ocenil Zelko.

Zelko je nastopil na številnih velikih tekmovanjih, tudi lani na olimpijskih igrah v Tokiu. “Organizacija teh SI je nekaj posebnega, bi lahko kar dolgo razlagal. Marsikaj bi lahko bolje organizirali, pri nas posebej med posameznimi plovi. Vremenski pogoji pa so bili podobni našim v Jadranskem morju,” je še povedal Zelko.

STA