Slovenski profesionalni odbojkar na mivki Nejc Zemljak je v paru z Nemcem Paulom Henningom nastopil na prvem turnirju prestižne serije v odbojki na mivki King of the Court za sezono 2022, ki ga je gostil Hamburg, in osvojil 11. mesto. Gre za turnirje, ki potekajo pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB).

V sezoni 2022 je bilo prvo prizorišče bojev Hamburg. Zemljak je nastopil v paru z Nemcem Henningom, s katerim je turnir začel v skupini B in v prvem krogu zaostal le za Katarcema Cherifom Younoussejem in Ahmedom Tijanom, eno najboljših dvojic na svetu.

V drugem krogu si je slovensko-nemška naveza prav tako zagotovila napredovanje, v tretjem krogu pa sta Zemljak in Henning morala znova priznati premoč le Ahmedu in Cherifu, obenem pa še čilski navezi Esteban in Marco Grimalt. Izkupiček je še zadostoval za uvrstitev v četrtfinale, v katerem pa sta Zemljak in Henning nato osvojila peto mesto ter uvodni turnir serije King of the Court zaključila na 11. mestu, poroča STA.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik

Dodajmo še, da Zemljaka pogost vidimo v paru z našim dvoranskim asom Janom Pokeršnikom. Na prvem letošnjem turnirju v odbojki na mivki, je slovenska naveza Zemljak-Pokeršnik na turnirju Madrid Pro Tour Futures dosegla končno četrto mesto. Sredi maja, sta v glavnem mestu Španije, prišla precej suvereno med štiri najboljše, nato pa sta sledila dva tesna poraza in žal ostala brez stopničk.