Slovenski košarkaš Goran Dragić, ki je te dni gostoval v Los Angelesu na tekmi NBA proti lokalnim Clippersom, se je še pred pričetkom tekme v Staples Centru snidel z majhnim slovenskim junakom, Krisom. Kot je že znano, se Kris v ZDA še vedno mudi po prejemu najdražjega zdravila na svetu, Zolgensma, ki zdravi redko bolezen, spinalno mišično atrofijo.[tweet

align=”center”]

Povabil ga je na Roglo

Srečanje Dragića ne le s Krisom, ampak tudi preostalimi slovenskimi otroki, je organiziralo slovensko veleposlaništvo v ZDA. Med snidenjem ga Je Dragić povabil na obisk košarkaškega pripravljalnega tabora, ki vsako leto poteka na Rogli.

Kot smo že pisali, je Kris še vedno v ZDA na opazovanju. Zadnji krvni izvid sicer ni bil najboljši, a starši še vedno upajo na najboljše. Takoj po prejemu zdravila se je njegovo stanje namreč začelo vidno izboljševati. Tako Dragić kot Dončić, s katerim se je Kris v preteklosti prav tako že srečal, sta pripomogla h zbiranju denarja za Krisovo zdravilo; na koncu je vsa Slovenija zbrala kar 3,7 milijona evrov.