Slovenija, ki bo v glavnem mestu Švedske morala igrati brez kaznovanih Andraža Šporarja in Jasmina Kurtića bo skušala nadgraditi predstavo s sobotne tekme proti Norveški, ki jo je dobila z 2:1, ta pa jo je obdržala v igri za izpolnitev cilja, torej obstanka v ligi. Sama odloča o svoji usodi, točka bi bila dovolj.

Če ti igrata dva izida, potem si v neki psihološki prednosti, na drugi strani pa imajo domačini podporo s tribun. Zadovoljen bi bil, če bi ekipa v vseh elementih ponovila tekmo z Norveško in še nadgradila to z manj napakami in določeno dinamiko in agresivnostjo. Ker vem, kakšna Švedska nas čaka. Če ne bomo odgovorili z enako mero, bomo imeli težave,” je na novinarski konferenci na Švedskem povedal Kek.

V skupini 4 lige B sta po predzadnjem krogu na vrhu Norveška in Srbija s po desetimi točkami, Slovenija je tretja in je na petih tekmah zbrala pet točk, Švedska pa je zadnja s tremi. Švedi so sicer zadnjo medsebojno tekmo v Stožicah junija dobili z 2:0, pred tem pa so na dveh prijateljskih tekmah izgubili slavili z 1:0 in igrali 0:0, še poroča STA.

Novinarska konferenca pred tekmo s Švedsko

Tekmo na stadionu Friends Arena, ki so jo odprli pred desetimi leti in je stala 300 milijonov evrov ter sprejme dobrih 50.000 gledalcev, po informacijah iz domače zveze bo zasedenost približno polovična, bodo sodili Nemci, glavni sodnik bo Felix Zwayer, pomočnika pa Stefan Lupp in Marco Achmüller.