V mariborskem trgovskem centru Europark, pred trgovino Hervis se je zbralo veliko navijačev nogometnega kluba Maribora, ljubiteljev nogometa pod Pohorjem in seveda simpatizerjev Josipa Iličića.

Še preden je po vijoličasti preprogi pred zbrano občinstvo prišel Iličić je pred mikrofon stopil športni direktor Marko  Šuler, ki je potrdil: “Res je tu.” O največjem prestopu v zgodovini kluba, pa dodal: “Ni bilo lahko, dosti neprespanih noči, ogromno stvari, nekih novih prijemov. Na koncu smo ga prijeli, dobesedno privezali in sedaj je tukaj z nami.”

Zbrane so bile tudi zveste Viole, ki so pospremile enega najboljših slovenskih nogometašev v zgodovini Slovenije z vzkliki “Jojo, Viola.”

Josip Iličić je uvodoma dejal, da bi se rad vsem skupaj zahvalil in, “da je to zame poseben dan, zaradi takih stvari igramo nogomet še z večjo voljo, še z večjim veseljem. Zato sem tudi vrnil, eno zgodbo sem tukaj že začel, nažalost je nisem zaključil do konca, sedaj želim tukaj pustit svoj pečat.«

Jojo je podpisal z državnimi prvaki do konca leta 2025.

O želji, da se privabi na stadion čim več gledalcev

“Vrnil sem se v Mariboru, da bi privabil čim več gledalcev na stadion. Vemo kakšna je situacija za nami, to je še en motiv več, da damo vse od sebe na igrišču, da privabimo navijače nazaj. To kaj ima Maribor, se lahko tudi zelo malo klubov v tujini pohvali.”

O pripravljenosti

“Težko odgovorim kdaj bom pripravljen. Vsekakor sem se vrnil nazaj, ker sem potreboval to domače okolje. Zasitil sem se tujine, bilo je precej naporno, sploh zadnjih let, vendar to je sedaj za mano, ta list sem obrnil. Vedel sem, da obstaja samo en klub v Sloveniji kamor bi se lahko vrnil, to je NK Maribor.”

Glede pripravljenosti, pa na srečo nisem nikoli imel težjih poškodb, verjamem in upam, da se bom čimprej vrnil v normalen ritem. En del priprav sem opravil v Italiji, nisem čisto na začetku, ampak jasno potrebujem svoj čas. Vedno sem strmel k temu, da se vrnem, ko sem 100% pripravljen, samo takrat lahko pokažem kdo sem in kaj sem.”

O vlogi navijačev

“To ljubezen sem čutil čez celotno mojo kariero. To se nikoli ni prekinilo, ljudje, ki so bližje meni, so vedeli da je to bila moja velika želja, da se enkrat vrnem nazaj, da jim povrnem to Ljubezen. Ta klub, to mesto je veliko pomenilo v moji karieri, brez tega ne bi bil to kar sem danes, imel takšno kariero. To še ni konec, to je en drugi del moje kariere, jaz upam samo da bom zdrav, brez poškodb in da bodo prišli lepi trenutki.

O triletni pogodbi:

“Ne rad prehitevam, rad grem postopoma, da prvo spoznam ekipo, da vidim kako funkcionira. Verjamem, da ne bom imel težave na prilagoditev, ker že ta ambient poznam. Srčno upam, da bom lahko čim več pomagal tej ekipi, z mojimi izkušnjami kot z mojo prisotnostjo, ter da bo ta ekipa začela verjeti. Verjetno se že zdaj zavedajo, da je to največji klub v Sloveniji, tako se tudi morajo obnašati, takšni morajo biti rezultati.”

Celotno tiskovno konference si lahko pogledate na spodnji povezavi.