Nogometaši Maribora so v v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach zmagali proti Olimpiji z 1:2 (1:0). Za Olimpijo je v šesti minuti zadel Nemanja Motika, za Maribor pa nato v 65. Hilal Soudani in v 77. Jan Repas.

Po tekmi je trener NK Maribor,  Ante Šimundža povedal: "Bil je grozen začetek, iz napake v napako, ampak po 15 minutah smo začeli imeti pobudo, dobivati samozavest in igrati, kar smo se dogovorili. Bili smo večji del precej boljši tekmec, pokazali večjo željo in spoštovanje do derbija, tako da je zmaga povsem zaslužena. Tudi glede sojenja je bil to eden boljših derbijev, povsem na evropski ravni."

Iličić prepričan, da bi tudi brez rdečega kartona Maribor zmagal

"Če izvzamemo prvih 15 minut, smo igrali kakovostno tekmo, bili smo nevarni. Olimpija, ki je dobra ekipa in zna igrati nogomet, je začetni zagon izkoristila, ampak smo odreagirali kot prava ekipa, tudi brez Olimpijine izključitve menim, da bi se končalo z našim uspehom. Pokazali smo kakovost in zasluženo zmagali. Vsaka zmaga je pomembna, je pa take tekme najlepše igrati. Tudi glede sojenja nimam pripomb, čvrsta igra, brez prekinitev in majhnih prekrškov, tekma je imela ritem, tako da menim, da so gledalci uživali. Gremo naprej, imamo svojo pot, danes se lahko poveselimo, jutri pa že proti novi tekmi," je strinil misli Josip Iličić.