Šport

Ilka pred ciljem izgubila ravnotežje in pristala na 27. mestu

Uredništvo , 23.01.21 ob 15:38

Slovenska smukačica zaradi poškodbe desnega gležnja ni stoodstotno pripravljena.

Ilka pred ciljem izgubila ravnotežje in pristala na 27. mestu

Za Ilko Štuhec je v Crans Montani v Švici nov nastop na smukih za svetovni pokal alpskih smučark. Smuk je tokrat potekal čez celotno progo Mont Lachaux. Tekmo je končala na 27. mestu. Pred ciljnim skokom je za malenkost izgubila ravnotežje, a se hitro rešila iz težav.

Pri startni številki 9 je zmagoviti nastop uprizorila Italijanka Sofia Goggia, ki je znova dokazala, da je trenutno najboljša smučarka v tej disciplini. Najbolj se ji je približala domačinka Lara Gut-Behrami, ki se je na progi zadržala 0,27 sekunde dlje in tako osvojila drugo mesto, tretja pa je bila Italijanka Elena Curtoni, ki je za reprezentančno kolegico zaostala 60 stotink sekunde.

“Vsekakor nisem zadovoljna z rezultati, to ni treba posebej poudarjati. Včeraj je bilo, kakor je bilo, vožnja z majhnimi napakami tu in tam, ki stanejo ogromno hitrosti in pomenijo še večjo izgubo časa. Danes sta se pristop in vožnja zdela boljša. Bila sem na pol testni zajček s številko ena, a tako je. Mislim, da se je vreme potem bistveno izboljšalo, a to je nekaj na kar ni vpliva. Mislim, da sem svoje relativno dobro opravila, glede na celotno situacijo, ki ni najboljša,” je iz Crans Montane sporočila dvakratna svetovna smukaška prvakinja Štuhčeva.

Slovenska smukačica zaradi poškodbe desnega gležnja ni stoodstotno pripravljena

Maruša Ferk, ki se je na 2451 metrov dolgo pot podala 42. po vrsti, je bila na prvem merjenju vmesnega časa 38., nato pa je sledil odstop. Ferkova je ostala brez točk tudi v petek.

V Crans Montani bo v nedeljo sledil še ženski superveleslalom.

STA