Dobrodelnih kolesarjev ni ustavilo niti slabo vreme.

Danes je v Mariboru že drugo leto potekala dobrodelna prireditev Zlati krog s Primožem Rogličem. Fundacija Primoža Rogliča je skupaj z Novo KBM pripravila dobrodelno kolesarsko vožnjo s startom okoli 11. ure na Trgu Leona Štuklja, rekreativni kolesarji pa so lahko s šampionom prevozili pot do Ptuja in nazaj v dolžini 61 ali 70 km. Dobrodelnih kolesarjev ni ustavil niti dež.

Prijavnine in izkupički iz dražbe bodo šli Fundaciji Primoža Rogliča

Kolesarji so Zlati krog pričeli na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, nadaljevali pot mimo Hoč, Skok, Starš, Ptuja, kjer je bila osvežitvena točka na ptujski tržnici, Vurberka, Dupleka (osvežitvena točka) in nazaj na cilj v Maribor.

Celoten izkupiček od prijavnih donacij je namenjen dobrodelnosti; vsa sredstva bodo šla Fundaciji Primoža Rogliča. Po končanem športnem delu je sledil sprejem za vse sodelujoče na Trgu Leona Štuklja, kjer so ob hrani in pijači nadaljevali dobrodelno dražbo.

Na dobrodelni dražbi nekaterih dragocenih predmetov Rogliča so zbrali več kot šest tisočakov, rožnata majica je bila prodana za 3750 €. Od dražbe ostalih predmetov so zbrali 2700 €: Slika je bila prodana za 600 €, majica za 200 €, tekmovalna očala za 500 € in ura za 1400 €.

Lani so z izkupičkom lanskega Zlatega kroga kupili več kot 60 koles in 150 čelad za otroke iz ekonomsko šibkejših družin. Fundacija Primoža Rogliča je bila ustanovljena za namen financiranja in spodbujanja razvoja kolesarstva pri osnovnošolskih otrocih. Prav tako pa želi Fundacija mladoletnim perspektivnim športnikom iz različnih športnih panog ob finančni zagotavljati tudi psihološko podporo.