Slovenski državni prvaki, nogometaši Nogometnega kluba Maribor, ki so z učinkovito in atraktivno predstavo zaključili s pripravljalnimi tekmami, so se danes dopoldne z mariborskega letališča odpravili na Islandijo. V Reykjaviku jim bo namreč jutri, v sredo, ob 22. uri po našem času (ob 20. uri po lokalnem) v uvodnem evropskem srečanju na umetni travi nasproti stal islandski prvak Valur.

Darko Milanič: »Glede na trenutno vreme pri nas, nam bo klimatizacija na njihove razmere lažja.«

Nekaj igralcev je ostalo doma

Iz letališča Edvarda Rusjana Maribor se je mariborska zasedba odpravila nekoliko spremenjena. Trener Darko Milanič je dejal, da se na gostovanje odpravljajo brez poškodovanega Luke Zahovića, doma so ostali tudi Felipe Santos, Luka Oskoković, Luka Koblar, Nino Žugelj, Sandi Ogrinec, Nino Irgolič, Amir Dervišević in Gregor Bajde. »Kader je relativno širok, tako da je odločitev pač takšna, da mora nekdo ostati doma,« je pojasnil Milanič in dodal, da je Aleks Pihler dobro, poškodba Rudija Požeg Vancaša je sanirana. O slednjem je dodal: »Njegov talen je viden. Tu je in to je odlično.«

Darko Milanič: »Fantje imajo potrebne informacije, imamo načrt in pripravljeni smo na nasprotnika. Prepričan sem, da ga bomo uresničili.«

Pripravljeni na predstavo na umetni travi

Mariborski nogometaši so zaradi igranja na umetni travi za boljšo predstavo v Islandiji opravili tudi nekaj treningov na takšni igralni površini. »Dejstvo pa je, da je igralci ne marajo, kar pa ne morem trditi za mlajše igralce, ki so svoje otroštvo odigrali na umetni travi,« je dejal Milanič in nadaljeval, da so imeli tri treninge, posebno pozornost pa namenili obremenitvam, ki so drugačne. »Dobili smo neki občutek, ki je po naše čisto dovolj,« je dejal Milanič in na vprašanje, ali je tokratno potovanje lažje, glede na to, da že imajo izkušnje z Islandijo, odgovoril, da nikakor ne. »Jasno je, da je nasprotnik v prednosti zaradi podlage, na kateri bomo igrali in tekem, ki jih imajo v svojem prvenstvu. Istočasno pa je na naši strani kvaliteta, ki jo moramo pokazati na igrišču proti moštvu, ki ima dobre igralce v igri z žogo. Pričakujem srečanje, kjer bomo morali biti zelo dobri, zato imajo fantje potrebne informacije, pripravljeni smo na njih, imamo načrt in prepričan sem, da ga bomo uresničili,« je poudaril Milanič in dodal, da bodo postavo prilagajali trenutku, stanju v ekipi ter nasprotnika poskušali pripraviti na njihov način igre.

Marcos Tavares: »Prepričan pa sem, da ima Maribor več kvalitet. Ima vlogo favorita.«

Danes začenajo pot za Ligo prvakov

Mariborski napadalec Marcos Tavares je pred vkrcanjem na letalo povedal, da danes začenjajo pot za Ligo prvakov, za katero so dobro trenirali in se nanjo ustrezno pripravili. »Če bomo tako nadaljevali in se v tej ‘luči’ predstavili jutri, bomo zmagali. Pripravljeni smo na igranje na umetni travi, saj smo imeli več treningov in obenem ugotovili, da je žoga hitrejša. Kljub temu komaj čakamo, da začnemo s tekmo. Optimizem nam vliva še predstava na zadnji pripravljalni tekmi, tako mentalno kot fizično. Dobri smo v napadu, obenem pa se zavedamo kvalitete nasprotnika,« je pojasnil Tavares, ki ima dobre spomine na Islandijo, saj je tam že dosegel zadetek. Opozoril je, da morajo biti pozorni na njihove igralce, ki so telesno dobro pripravljeni in v napadu zelo močni. »Prepričan pa sem, da ima Maribor več kvalitet. Ima vlogo favorita,« je poudaril Tavares.